‘The man behind Megaupload’

Annonser

5 reaktioner på ”‘The man behind Megaupload’

 1. En sann entreprenör.

  Vill man ha ett privatliv så skall man inte använda datorer eller telefoner etc. Det finns inga säkra verktyg. NSA har bakdörrar överallt. Open source är inte mycket säkrare än Closed source. Vem finansierar alla projekt? Hint … samma personer som finansierar NSA.

  Aluminiumfolie är ganska användbart. Det förhindrar att NSA läser dina tankar. 😉

  • Megaupload har ju dock skapat en lösning för detta problem, krypteringsfunktioner som gör det möjligt att kommunicera utan att någon annan sitter och lyssnar (finansierad av skattepengar)

   Precis som Kim säger i dokumentären, det är sjukt att stater som påstår sig representera oss då de är finansierade av våra inkomster väljer att övervaka allt vid gör. Litar inte staten på oss? Om nej, varför fortsätter vi finansiera dem, sluta finansiera dem om de inte längre representerar dig.

   • Japp, skattepengar. Folket betalar för att bli övervakade. Är det inte underbart?

    Om Megaupload skall lyckas med sina krypteringslösningar så måste de skriva ALLT från grunden (vilket är mycket ovanligt). Så fort de använder någon befintlig mjukvara så riskerar de att de får in ”bakdörrar” från NSA.

    Krypteringsprogram är förbjudna i USA, om de inte är tillverkade i USA eller godkända av NSA. Vad betyder det? 😀

    Truecrypt är förmodligen det mest använda krypteringsprogrammet. Det är tillåtet i USA …

    • Informationen krypteras på plats in och sedan ut, för att NSA ska kunna ta del av informationen måste de lyckas knäcka krypteringen, mao kan de inte längre sitta och lyssna på vad potentiella terrorister (alla invånare numera) säger. De enda som vet vad som skrivs eller sägs är de som kommunicerar med varandra genom megas tjänst

 2. Jag kan inte bevisa något. Allt jag säger är att om jag _absolut_ inte ville att NSA m fl skulle lyssna på vad jag säger och kartlägga vad jag gör så skulle jag inte använda telefon eller dator. Oavsett vilka fantastiska tjänster Megaupload än erbjuder. Dessa tjänster/program finns redan. Megaupload uppfinner inget nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s