Dags för silver med hävstång?

Hävstångsprodukterna har blivit ovanligt lågt prissatta efter en längre period av låg volatilitet i silver, volatilitets-premien är borta. Samtidigt har silverpriset nått mest översålda nivån någonsin (se här) och är nu vid eller under produktionskostnaden för många silverbolag. Det är sällan sådana lägen uppstår, lägen där det faktiskt är attraktivt att använda derivat som krydda i portföljen.

Några andra väldigt positiva tecken är att intresset är så lågt, vid toppen av förra uppgångsfasen var det minst tio trådar om Bull Silver 10x på börssnack varje dag. Ohälsosamt, det var raka motsatsen till dagens intresse för silver.

För de som är intresserade av att tjäna pengar istället för att bete sig som flockdjur och göra vad som är trendigt så är det ett sådant läge nu i silver imo. Efter tre år av konstant nedgång (om ungefär en vecka då det historiska raset inträffade, samma dag som den påhittade nyheten om den påhittade fienden Usama bin Ladin dog) är det bästa läget att plocka in derivat sedan botten 2008 under $10/oz.

silver

 

Annonser

19 reaktioner på ”Dags för silver med hävstång?

 1. Hej Dave, vet inte om jag vågar ta såna risker igen som jag gjort förut i guld och silver.

  Det tråkiga är att du kanske har rätt nu så missar man det. Men jag skulle kunna ta åtminstone en liten post i Silver Wheaton

  • Nix, ingen som jag vågar rekommendera, har tittat lite på 5x certifikat, men förstår inte hur de fungerar. USLV velocity shares 3x noterad i USA finns också som alternativ. Man måste utgå imo från att dessa produkter är riggade mot än, så det är svårt, måste pricka rätt.

 2. Hej Dave, Jag tror också att det är dags, men har du något tips för oss noviser var skulle du köpa en sådan ”produkt”. Har man aldrig köpt derivat eller ens aktier tidigare så känns det lite som en djungel. Tack för en bra blogg!

  • Jag är inte speciellt insatt i hur dem fungerar, försöker titta på kurshistorik för att se vilken avkastning de kan ge. Det verkar inte finnas några silverwarranter mer än massa mini-futures, så det jag istället tittar på är certifikat, 4-5x, sedan finns USLV noterad i USA, bara att söka på tickern för att hitta dem.

  • Tittade på dem nu, minilong är warranter med knock-out nivåer (de jag hittade), de har väldigt bra hävstång mot silverpriset men risken är att man förlorar hela insatsen direkt om knock-out nivån nås (om jag förstod saken rätt), ju närmre priset är nivån ju bättre hävstång får man.

   • Jag kommer välja minilong warranter istället för certifikat då certifikaten inklusive USLV är till för daytrading, de ska inte ägas över längre perioder då de bara ger hävstången över dag, inte från stängning till öppning (återigen om jag förstått saken rätt), även om det kan vara mycket lönsamt när silver stiger.

 3. Sjukt svårt att hitta något som kompenserar för risken, imo känns warranterna för högt prisatta, trots att de ligger nära knock-out-nivån kostar de över 1 kr / wurre, finns en som har 18,90 som knock-out, men där har market makerna tom plockat bort säljsidan, blir det för billigt så vill de inte vara med längre…….

 4. Absolut. Bra hävstång ger större risk också. Och när det är svårt med timingen så blir risken för stor.

  Jag väljer hellre gruvbolag (Silver standard, Silver Bear eller Allied Nevada). Finns gott om pressade silverbolag.

  • Rätt, ser att dessa kan stiga lika mycket som derivaten och de har betydligt lägre risk. Även stora som Silver Standard och Allied kan ge 50-100 gånger pengarna från bottennivåerna.

   Men guldbolag är ännu billigare i förhållande till guldpriset, North Country Gold t.ex, deras guld värderas kring $10/oz när guldpriset ligger vid $1300/oz, där har vi bra hävstång om marknaden återgår till normal.

 5. Följde en av guldwarranterna, den hade en knockout på $1268, igår gick guldpriset ned till EXAKT $1268 innan det exploderade uppåt, warranterna blev värdelösa, känns lite smått riggat….

  • Ja precis. Kortsiktigt kan vad som helst hända och därför risk med warranter. Det går att manipulerat eller fuska kortsiktigt men när man tappar kontrollen eller någonting oväntat händer och man tappar kontrollen så kan det bli en katapulteffekt åt andra hållet. Timingen är ju det svåra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s