Sanningen om vad bankerna gör goes mainstream

Detta är Bank of Englands egna ord från ett nyligen släppt dokument som bekräftar att allt jag skrivit på bloggen senaste tre åren om hur penningsystemet fungerar är korrekt. Från Money creation in the modern economy

https://pbs.twimg.com/media/BmYf2c6CEAAJjVJ.png

Centralbanker har enligt dem själva inte kontroll över mängden pengar i samhället (trots att de har monopol på att skapa pengar), opss. Hur mycket pengar det ska finnas och var dem ska spenderas dikteras av fem stora banker i Sverige, varför så tyst om detta i svensk Wallenberg-ägd media? Här är en sammanfattning av Positive Money (grundat av Richard Werner) om debatten kring huruvida banker ska få hitta på pengar i biljonbelopp.

mainLäs hela inlägget här

Så nu när alla verkar vara överens om att banker skapar pengar ur intet kan debatten tas till nästa nivå, hur mycket pengar skapar bankerna och var allokeras dem. Detta har jag sedan flera år tillbaka tagit upp på bloggen. Fem svenska storbanker skapar varje dag ca 370 miljoner nya svenska kronor och lånar ut dem till främst (ca 90%) boprisspekulation.

Detta har samma effekt som falskmyntning och är per definition falskmyntning och därmed stöld. Det är inte längre en konspirationsteori, det är verkligheten. Att kunna skapa och allokera närmare en halv miljard kronor varje dag ger en viss makt över samhället, denna makt har använts till att skapa den största felallokeringen någonsin där 90% av alla pengar i cirkulation används till spekulation i bopriser.

“Those that create and issue the money and credit, direct the policies of government and hold in their hands the destiny of the people.” Richard McKenna, former president of the Midlands Bank of England

Säg att bankerna nu inom några år helt fråntas makten att skapa pengar, vad kommer då hända med felallokerings-bubblan? Vad skulle hända om allokeringen återgår till normal, hur skulle bopriser se ut om de inte längre pumpas in hundratals miljoner varje dag till att hålla priserna höga? Hur ska det gå för alla boprisspekulanter som trodde det var bostadsbrist? Imo kommer det resultera i den största bopriskraschen någonsin, som följd av den största felallokeringen någonsin.

Annonser

5 reaktioner på ”Sanningen om vad bankerna gör goes mainstream

 1. Enligt cornucopia – bloggen du vet – stämmer inte det att bankerna skapar pengar, eller krediter egentligen. Så du måste ha fel.

  Har du tagit diskussionen med bloggägaren Lars? Om du har, vilka var argumenten?

  • Han är inte ensam, det är många som valt att ignorera verkligheten och istället hitta på massa egna teorier om vad som pågår. Majoriteten av människor vet allt när de nått 40-års åldern och är därefter inte öppna för saker som kan visa att verkligheten inte var som de trodde. Det är meningslöst att lägga tid på att försöka övertyga folk om det ena eller det andra om de redan bestämt sig för att deras teori är bäst.

   Jag vet inte om du följt cornucopia länge nog att inse att det han inte är öppen för att hans teorier inte stämmer överens med verkligheten, han vet bäst, alla som inte håller med är konspirationsnötter och/eller korkade.

  • Så du menar att cornucopia vet han snackar om…. Bank of England har ju till och med gått ut med att det stämmer, så cornu måste ha fel….. När skall folk inse det självklara?

  • Cornu är en betald nyttig idiot som sprider sin dynga på ett alldeles vidrigt sätt.
   Precis som Dave skrev bemödar han sig aldrig att gå i polemik med någon som lätt kan knäcka honom (som Lincoln) utan nöjer sig med att kalla dem för en massa otrevligheter och radera deras kommentarer. Klassisk härskarteknik.

   Han är inget annat än en pajas som tror han är nåt, mycket tack vare hans lika mongoloida groupies som försvarar honom i alla lägen, rätt eller fel.

   Han är riktigt vidrig i sina lögner (eller kanske okunskap) om hur FED och de andra organisationerna fungerar, vilken total kontroll de har och hur de manipulerar alla marknader. Han ger sig ut för att vara emot MSM men skriver på samma lögnaktiga sätt som MSM. Han ”gillar” guld för att locka de som är emot MSM för att på så vis lura in dem i ett tankemönster som är direkt bedrägligt, speciellt när han skriver om hur pengar skapas. Det är tex aldrig bankernas fel att skuldsättningen ökat så dramatiskt sedan 2008, utan det är BLT:s fel, som han så respektlöst och nedsättande väljer att benämna en stor del av svenska folket. Jag har länge ansett att han är en betald desinformationsagent och för det finns många bevis.

   Till detta skall läggas hans sjukliga fobi för ryssar. Han helt övertygad om att ryssen kommer att invadera Sverige vilken minut som helst, vilket han så tramsigt beskriver i sin Kalle Anka-bok.

   Det räcker att ta sig en titt på honom så inser man vad han verkligen är: en äkta tönt som konstigt nog klarat sig undan ett kok stryk av de stora grabbarna i skolan.

   Nedrans lögnare och bedragare är vad han är.

   • Hehe, lite hårt kanske men jag håller med i stort. Lars är helt rabiat när det gäller ryssland, monetära systemet, invandringspolitik, koldioxid, elfte september. Det är ingen hejd på vad jag blivit kallad; putinkramare, penningsystemshaverist, rasist, extremist, konspirationsteoretiker. Allt för att ha ifrågasatt mainstreamversionen som Lars klammrar sig fast vid. I Sverige är det inte speciellt högt till tak, ifrågasätt SVTs version och du blir hackad till köttfärs av svennemobben som minsann vet hur det ligger till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s