Silver & ädelmetallsaktier bästa köp just nu

Ted Butler skrev nyligen en artikel om att silver är den mest undervärderade tillgången just nu, läs här. Här är några punkter som styrker Ted Butlers argument: Uppdaterad graf med den tekniska indikatorn MACD som nått lägsta nivån någonsin vilket betyder att silver är extremt översålt (minst sagt):

silveroversold

Men inte nog med det, silver är i förhållande till guldpriset också historiskt översålt, vid nivåer som bara setts två gånger sedan slutet av 90-talet, se silver:guld ration med MACD här:

xagxau

Silver rent tekniskt är troligtvis ett mycket bra köp idag, men tittar man på ädelmetallsaktierna är situationen ännu mer extrem. Prissatt i silver (som just nu är den mest undervärderade tillgången) har ädelmetallsaktierna rasat till historiskt låga nivåer:

HUISILVER

Om ädelmetallerna skulle börja stiga mot silver härifrån, samtidigt som silver börjar stiga mot både guld och dollarn blir det en extrem ökning i köpkraften för de som äger dessa aktier. Den bästa investeringen nu baserat på graferna ovan är ädelmetallsaktier. Skulle de nå tidigare toppar är det en ca 450% ökning mot silver, silver som i sin tur kan stiga flera hundra procent mot dollarn och dubblas mot guld.

Annonser

6 reaktioner på ”Silver & ädelmetallsaktier bästa köp just nu

 1. Spännande ur ett tekniskt perspektiv om man är Contrarian. Så grymt översålt. Folk är negativa eller snarare helt ointresserade när det gäller råvaror i västvärlden. Fundamentalt verkar intresset för fysiskt guld och silver stort när asiater och Ryssar köper fysiskt guld. Mängden fysiskt guld och silver är ungefär detsamma som 1980 men konsumenterna är så många fler. Ryssar, Indier och Kineser har kommit till som potentiella köpare. Låt oss anta att det är 5-10 ggr fler potentiella köpare av fysiskt guld och silver i jämförelse med 1980. Vad händer om vi får hyperinflation eller en hux flux kris och alla får för sig att handla guld och silver samtidigt?

 2. Att det pågår en world-wide rusning efter fysiskt guld är ganska klart och att det inte kan fortgå hur länge som helst med en årlig konsumption som vida överstiger nyproduktionen är givet. Men för att vara extra motvalls så väljer jag att ifrågasätta det självklara i att silver automatiskt skall följa med. Inga CBs köper silver. Jämfört med guld är asiaterna relativt ointresserade av att stacka silver. Osv.

  Det är mest här i väst som vi tror på detta med silver. Vad beror detta på? Förstå mig rätt här, jag är inte emot silver, jag äger lika många silvergruvor som guldgruvor, men jag menar att silver inte skall ses som guldets kusin från landet (dvs pengar, fast billigare än guld) utan som någonting helt annat (ffa fantastiskt viktig industrimetall). Bimetallism är jag ytterst skeptisk till i dagens läge.

  • Nr 1, siffror om köp från centralbanker är lika pålitliga som politikers vallöften, nr 2, CBs köper inte fysiskt guld och tar leverans, de köper pappersguld och skriver upp det på sina balansräkningar, Nr 3, CBs räknar utlånat guld och eget guld som samma sak på sina balansräkningar.

   Det som är intressant är hur stor efterfrågan på fysiskt är (inte pappersprodukter) och jag tror att fler köper fysiskt silver än guld bland befolkningen med tanke på ration.

 3. Se hur det gick dom efterföljande 20 åren förra gången efter bubblan sprack och MACD var på samma nivåer…

  • Good point, men felet du gör är att ej räkna in hur mycket pengar som skapades under perioden efter silver hölls lågt och hur mycket silver som sålts ut för att hålla priset lågt. Det är den period av artificiellt låga priser som skapar den uppgång som nu pågår i silverpriset. Penningmängden har exploderat samtidigt som silvertillgångarna sinat, det är detta upplägg som Ted Butler skrivit om under hela uppgångsfasen för silver, kort sammanfattning:

   “The supply/demand set up in silver, which has evolved over an incredibly long period of time, has been one continuous process promising to culminate in an explosion in price at some point. Quite simply, we are rapidly approaching that defining moment when there just won’t be enough physical material to go around at anything but rapidly escalating prices. Those escalating prices will encourage and drive others, including industrial consumers, to enter what should become a buying frenzy. Superimpose upon that the sudden destruction of a decades-old downward price manipulation and you have all the necessary ingredients for a price event that will be referred to forever.” – Ted Butler

  • Absolut bara att konstatera. Dock kan sägas att D J / Guld ratio då var 1:1. Idag är den 13 : 1. Dow Jones har stigit från 800 till 16 500 sen 1980.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s