Hur undervärderat är guld & silver egentligen?

För att kunna besvara den frågan krävs kunskap om den artificiellt skapade felallokeringen, den största genom tiderna som storbankerna skapat med hjälp av förfalskning av pengar. Genom förmågan att ta köpkraft från de som sparar och använda den till att köpa saker har bankerna i de flesta länder tagit över 97% av alla pengar i cirkulation och lånat ut den mot avgift till de offer som sparar och får sina löner i fiat.

97% av den totala köpkraften i världen används mao till vad dessa bankirer anser är bäst för dem, dvs deras aktieägare som de arbetar för. Då guld och silver är konkurrerande former av pengar mot de påhittade pengarna som bankerna magiskt skapar ur intet måste man utgå från att priset på dessa tillgångar hålls så låga som möjligt, samtidigt som värdet på bankernas egna pengar (97% av penningmängden) hålls så högt som möjligt, enkel logik.

De tillgångar som det visat sig att bankerna gillar att inflatera är framförallt fastigheter (90% av köpkraften i Sverige, största bubblan någonsin?), mark, aktier, obligationer och lån till storföretag, här är majoriteten av världens köpkraft artificiellt allokerad för tillfället. Med den vetskapen kan vi konstatera att dessa tillgångar måste vara de mest inflaterade av allt, de minst prisvärda, men samtidigt de som fortsätter stiga så länge bankerna får fortsätta falskmynta.

Så, för att förstå hur undervärderat guld och silverpriset är ska man ställa sig frågan, hur hade denna allokering sett ut om bankerna inte fick syssla med falskmyntning, dvs om bankerna ej ägde 97% av köpkraften? Hade befolkningen fortfarande lagt makalösa 90% av köpkraften på att bo i hus? Vem vet? Hur hade allokeringen sett ut i en fri marknad, hade folk som för hundra år sedan sparat i guld och silver istället för kontosiffror & papperslappar skapade ur intet?

Vad händer den dag vi går från denna gigantiska felallokering till fair value för guld & silver? Vad händer den dag stater och banker tappar kontrollen över detta luftsystem? Hur högt kan priserna stiga när 7 miljarder människor inser att de blivit lurade av banksystemet, den dag det blivit uppenbart för den stora massan att hela finanssystemet är ett skämt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s