Några potentiellt positiva tecken för guldpriset

I början av maj berättade Sandstorm Golds VD Nolan Watson i bolagets conference call (lyssna här) att han plötsligt blivit positiv till guldpriset kort sikt från att tidigare varit negativ. Anledningen till att de inte köpt några streams hittills i år var just deras utsikter för guldpriset. Nu när de plötsligt är positiva, utan uppenbar anledning, ska de ”aggressivt” allokera kapital.

Kan det vara så att Nolan fått order från ovan, från bolagets största aktieägare, de som dikterar prissättningen på TSX.v? Jag ser det som mycket möjligt och om det skulle vara korrekt så är det mycket positivt.

En annan liknande signal fick vi av en av prisdiktatorernas huvudstrateger Jim Rickards som för någon vecka sedan gick ut och sa “The time to get your gold is now.” ocksåutan uppenbar anledning. Fick Rickards också order från sin arbetsgivare att sprida detta budskap? Detta vore produktivt för dem då det, om korrekt ger Rickards mer trovärdighet, vilket är bra för att hans framtida propaganda ska absorberas av de stora massorna.

Fler tecken, insiderköp i elitens största guldbolag. Två högt uppsatta personer i Barrick Golds ledning köpte aktier via marknaden för stora summor (ca 25 miljoner kronor?) i början av maj: http://canadianinsider.com/node/7?menu_tickersearch=abx

Annonser

2 reaktioner på ”Några potentiellt positiva tecken för guldpriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s