Tänk dig att Sverige är ett aktiebolag

Varje svensk invånare äger en aktie i bolaget Sverige som ger honom rätten att lägga en röst. Till skillnad mot ett vanligt bolag där en ledning som missköter sig kan bytas ut kan du som ägare i företaget Sverige bara rösta en gång var fjärde år. Bolaget kommer aldrig ha ett positivt kassaflöde, det är en konstant utgift, de är konstant beroende av att du injicerar mer pengar. Det är ett bolag som enbart omfördelar ägarnas konfiskerade tillgångar mot avgift (sk löner) snarare än att skapa något av värde. Detta är mao ett företag som aldrig kommer producera något, men som alla är tvingade att äga om de bor inom ett geografiskt område.

Då bolagets ledning inte tjänar några pengar måste de ta in finansiering från annat håll, som tur är har ledningen våldsmonopol vilket innebär att de alltid kan få in pengarna oavsett om ägarna går med på det frivilligt eller ej. De som inte går med på finansieringsupplägget, t.ex 70% skattetryck/år åker i fängelse.

De vill gärna bli omvalda eftersom de gillar makt, de gillar att styra och därför har de kommit på att de kan köpa din röst genom att göra dig beroende av dem. De vet att ju större andel av din inkomst de tar ju mer beroende blir du av dem för att klara dina utgifter. De styr aktivt sitt kapital mot de platser där det generar flest röster för att optimera chansen att bli omvald.

I det fall då ledningen skulle bli ovän med något annat bolag har de rätten att tvinga dig som ägare i bolaget att gå i krig mot dem, detta händer ständigt runt om i världen.

De som sitter i ledningen är giriga som alla oss andra och deras beslut kan därför ‘influeras’ av de som har mycket pengar, det går mao som rik i landet Sverige att köpa in sig i ledningen. Detta kan t.ex resultera i fördelar för enskilda företag att de får ensamrätt på att skapa pengar helt ur tomma intet eller att vissa företag slipper betala skatt. Det kan också skapa monopolsituationer uppbackade direkt eller indirekt av våldsmonopolet som aldrig annars hade kunnat existera.

Eftersom det alltid finns en risk att ägarna blir missnöjda med hur bolaget styrs har ledningen sett till att spendera stora summor på att övervaka sina ägare. Skulle någon få för sig att vilja ändra på upplägget, på något vis minska ledningens makt går det alltid att stämpla dessa som farliga terrorister och införa åtgärder därefter. Ledningen litar absolut inte på sina ägare så därför känner det att de måste bevaka allt de gör, t.ex lyssna av ägarnas telefonsamtal, läsa deras privata brev osv. Ledningen använder självklart ägarnas egna pengar till denna aktivitet.

Slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s