Bostadspriser styrs av mängden pengar bankerna skapar

Data för Belgien: Blå linje visar hur mycket nya pengar bankerna skapat och den andra hur huspriserna utvecklats.

OBS att om du lyckas se sambandet i grafen ovan så har du godare förståndsgåvor än det högavlönade folket på Riksbanken (de som man hade hoppats skulle förstå), samtliga svenska politiker (inklusive finansinspektionen). Det hela är ett stort skämt, ett dårhus. Bankerna styr prissättningen genom sin ensamrätt på att beslagta alla våra besparingar genom utspädning av penningmängden. Samtidigt går majoriteten av svenska folket och röstar på dessa idioter som byggt detta system och förväntar sig förändring. Det säger väl mer om svenska folket än parasitbankirerna?

Annonser

10 reaktioner på ”Bostadspriser styrs av mängden pengar bankerna skapar

 1. Tack! Utmärkt artikel med pedagogisk bild.
  Och fortfarande verkar de flesta, även bland personer med högutbildnings-examina, tro att bankerna ägnar sig åt kredit-försäljning i form av utlåning av de pengar som bankerna får in från
  sina insättare o aktieägare. Mytbildningen har blivit allt mer latent samhällsdestruktiv, eftersom regeringen och dess myndigheter vilseleder folket och opinionen, men antagligen även sig själva, när man inte ordentligt klargör pedagogiskt hur det verkligen ligger till med boprisernas primära drivkraft och finansiering; d v s nyskapad o lättillgänglig valuta ur bankernas egna datorer triggar på syntetisk grund bankernas ränteintäkter, samhällets BNP och därmed skatteintäkterna att avlöna, fördela och märkvärdisera varje regerings utvecklingsarbete med hjälp av.

  Bankernas planekonomiska fribrev grundlägger ju symtomatiskt latenta ekonomiska krascher, men varje regering lokalt liksom på EU-nivå och i USA, tycks tro att den heta potatisen kan rullas vidare, så att någon annan får ta hand om Svarte Petter-kortet. Svenska folkets privata skulder ökar långt utöver realekonomisk hållbarhet, samtidigt som EU-länders och USA:s budgetunderskott och samlade skuldsättning nått svindlande nivåer. Allt understött av planekonomiska ingrepp som syntetiskt skapat nästintill nollräntor och gratis-understöd även till högspekulativa och vanskötta banker.

  När skall människor vilja förstå att vi i längden inte kan få någonting för ingenting? Allt pekar på en framtida slutfinansiering genom strypta kreditflöden och fallande tillgångsvärden – inklusive sveda, värk och socialt lidande. Den svarta svanen har skymtats alltför ofta på sistone.

  • Tack för kommentaren Cisco Kid, instämmer helt i det du skriver.

   Mytbildningen är en del av bubblan, istället för att lära sig hur bostadspriserna sätts hittar biljonspekulanterna på anledningar till varför priserna steg. Bostadsbrist är den vanligaste påhittade anledningen (trots att priser skjuter i höjden över hela landet, utanför städerna), de intalar sig själva att de var smarta och det är därför de sitter på icke-realiserbara vinster som de tror är verkliga annat än på pappret.

   Och ang skulder som ökar fortare än återbetalningsförmågan, hur kan dessa personer som sitter på heltid hos Riksbanken och Finansinspektionen inte förstå att om skulderna ökar FORTARE än löner och BNP så MÅSTE det leda till en ohållbar situation? Varför har de låtit detta pågå i snart 20 år och först senaste fem åren börjat gnälla över det (trots att det är dem som skapat situationen). Dårhuset.

 2. ”OBS att om du lyckas se sambandet i grafen ovan så har du godare förståndsgåvor än det högavlönade folket på Riksbanken (de som man hade hoppats skulle förstå), samtliga svenska politiker (inklusive finansinspektionen). ”

  Undrar om det inte är en ren tillfällighet att graferna korrelerar så bra?

  I mer allvarlig ton, så länge systemet fungerar som det gör är man väl korkad om man inte investerar i fastighet och bank?

  • Detta har pågått i snart hundra år och först nu tack vare internet har folket börjat ställa frågor, se t.ex Positive Money i UK, de har nått ut med sanningen om vad bankerna gör väldigt framgångsrikt, låt det pågå några år till och det dröjer inte länge förrän nuvarande banksystem reformeras och fråntar storbanker makten att systematiskt ta våra besparingar genom falskmyntning.

   Visst, det har varit väldigt framgångsrikt att spekulera i fastighetspriser förutsatt att du realiserar vinsterna innan nästa priskrasch, något majoriteten omöjligen kan göra eftersom vinsterna bara är på pappret, inte reala. Men tänk på att 99% av alla hävstångsspekulanter ej förstår hur nuvarande system fungerar och bara hade tur att de lyckades pricka uppgången med full belåningen. Nuvarande system överför köpkraft från de som sparar till de som lånar, de som lånar mest vinner. De som tjänat stora pengar på att bo i hus med hävstång har inte gjort sina vinster pga goda förståndsgåvor utan ren tur.

   När detta inflöde av stulen köpkraft tas bort, dvs när bankssystemet reformeras kommer samhället förändras dramatiskt, jag skrev om det här: https://dave1bs.wordpress.com/2014/05/01/faktorn-som-kommer-att-forandra-allt/

   Vill man sitta på icke-realiserbara vinster med full belåning den dag inflödet av stulen köpkraft försvinner och de absurt övervärderade bostadspriserna totalkollapsar till fair-value? Nej.

   • Jag menar inte att låna för konsumtion, dvs det som gemene man sysslar med. Jag menar att investera i fastigheter, antingen fastighetsaktier eller direktägande om plånboken är tillräckligt stor. Inte spekulera i prisuppgång, utan investera i cash-flow. Prisuppgången får man på köpet tack vare systemets inbyggda ”inflationsdrivning”.

    Jag köpte mina första bankaktier efter finanskrisen på 90-talet. Det har jag aldrig ångrat. Frågan är hur nästa kris kommer att påverka aktieägarna, insättarna och obligationsinnehavarna?

    Som du säkert lagt märke till är även jag kritisk till systemet, och för moralens, etikens och rättvisans skull så borde det förändras. Jag har dock svårt att se hur det skulle kunna förändras till ett moraliskt, etiskt och rättvist system. Jag tror inte att de som har den verkliga makten idag kommer att tillåta det.

    Skulle vi få någon form av revolution så kommer makten att konspirera i bakgrunden och lura mänskligheten som så många gånger förr.

    • Jag tror hela deras skuldslavssystem har varit byggt kring begränsad tillgång på information om hur systemet fungerar, internet håller på att förändra allt. Den dag informationen når ut i stor skala (den processen pågår nu), t.ex genom positive money kommer systemet förändras eller kollapsa. De som livnärt sig på att råna andra kommer självklart göra motstånd som du säger, men vad ska de göra? De kontrollerar inte längre informationsflödet. Detta är ingen bra utveckling för dem eller biljonspekulanterna på bostadsmarknaden.

 3. Om man granskar tillgänglig statistik (1999-2012) från SCB så tycker jag att man finner motsvarande samband i Sverige mellan volymen på hypotekslånen till hushållen och priserna på borätter och småhus.

 4. ”Jag tror hela deras skuldslavssystem har varit byggt kring begränsad tillgång på information om hur systemet fungerar, internet håller på att förändra allt. Den dag informationen når ut i stor skala (den processen pågår nu), t.ex genom positive money kommer systemet förändras eller kollapsa. De som livnärt sig på att råna andra kommer självklart göra motstånd som du säger, men vad ska de göra? De kontrollerar inte längre informationsflödet. Detta är ingen bra utveckling för dem eller biljonspekulanterna på bostadsmarknaden.”

  När t ex Cervenka skriver som han gör för SvD, så är det inte utan att jag tror att det är bankmaffian som driver på utvecklingen från det nuvarande systemet till något nytt och ”bättre” system.

  http://blog.svd.se/cervenkaspengar/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s