Meltup, inflationsbaserad superkonjunktur

En inflationsbaserad (eller stöldbaserad enligt Greenspan) superkonjunktur går ut på att stora delar av den totala köpkraften tas från befolkningens besparingar av storbanker och överförs till deras intressen, t.ex hävstångslån på aktiemarknaden eller genom högrisklån till boprisspekulanter m.m. Effekten på aktiemarknaden kan nu ses tydligt:

spxath

Och sambandet mellan falskmyntade pengar och börsens rörelser kan ses här:

2012 varnade jag för att vi var på väg in i en sk superkonjunktur eftersom bankirernas förmåga att råna oss var större än någonsin pga överskottsreserverna centralbanker skapat ur intet:

2012/08/08 at 6:57 am | In reply to Stefan:

Vi är på väg in i en superkonjunktur, kreditexpansionen som pågår nu och kommer accelerera kraftigt kommer bli den största någonsin.

2012/11/08 at 8:22 am | In reply to John Doe:

Jag tror att kreditexpansionen knappt har börjat och att USA kommer gå in i en superkonjunktur, en konjunktur som drivs av kraftigt ökad penningmängd när storbankernas 1,4 biljoner dollar i överskott omvandlas till required reserves. Potentiellt/om historia upprepar sig kommer penningmängden öka med ca 1500%. En sådan ökning skapar en tillfällig boom.

Sedan dess har överskottet av kontanter hos bankerna nästan dubblerats vilket talar för en ännu större Meltup ahead. Detta är bara början, vi är i ett tidigt stadie fortfarande, bankernas penningskapande har knappt nått över 5% vilket är lågt historiskt. Återkommer med mer info om det senare.

 

Annonser

15 reaktioner på ”Meltup, inflationsbaserad superkonjunktur

 1. Jag kollade upp Russel Brand som du länkar till. Verkar vara en falsk och ond typ, ett NWO-psycho förmodligen. Umgås med eliten men försöker göra sig populär genom att flörta med antietablissemangsideer. Litar inte på honom.

  • Saker som inte kan skapas ur intet som bas (t.ex guld silver bitcoin), sedan saker du tror eliten kommer inflatera här näst, var kommer all deras falskmyntade köpkraft allokeras?

   • Tror du inte att eliten kommer att sticka hål på bubblorna härnäst? Aktier, obligationer, fastigheter, konst, antikviteter och ädelmetaller …

    När FED, ECB, BOJ, BOE osv ”går i konkurs” och räddas av en ny Världsriksbank så börjar allt om igen …

    NWO …

    • Jag tror nuvarande kreditexpansion pågår till ca 2019, med några mini-ras där emellan innan toppen. Planen därefter är att försöka pusha mer maktcentralisering i form av en världsbank där storbankerna har monopol i betalningssystemet.

    • ”Jag tror nuvarande kreditexpansion pågår till ca 2019, med några mini-ras där emellan innan toppen.”

     Inte dags att sälja sin bostadsrätt än på några år alltså.

    • Sorry det kanske var otydligt, när jag pratar om kreditexpansionen pratar jag inte specifik om Sverige utan USA, vad som händer i Sverige har ingen direkt koppling till kreditexpansionen i USA, vi kan se en krasch här (kreditkontraktion) samtidigt som USA går in i stark kreditexpansion.

     I Sverige till skillnad från USA ser det ut som den snart tjugo år långa expansionen närmar sig sitt slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s