Svenska folkets ‘förmögenheter’ bara en tillfällig illusion?

Top fem tecken på massiv bostadsbubbla:

1. När skulderna ökar mycket fortare än förmågan att sköta dem under flera års tid.
2. När det tar upp mot 10 årslöner för att amortera ett lån på en normal bostad.
3. När majoriteten (90%, ca 3,000,000,000,000 kronor i Sverige) av landets totala köpkraft är inlåst på bostadsmarknaden.
4. När privata storbanker öser in ca en halv miljard nyskapade kronor på bostadsmarknaden varje dag.
5. När hävstångsspekulanterna med vinster på pappret hittar på anledningar till varför bostadspriserna stigit och varför de alltid kommer att stiga.

Alla punkter ovan stämmer in på situationen i Sverige. En tickande atombomb där storbanker sitter med obetalbara lån i mångbiljonklassen och ett helt samhälle som kretsar kring falskmyntad köpkraft injicerad på bostadsmarknaden. Det finns bara en sak som kan hålla illusionen om en stark bostadsmarknad vid liv och det är fortsatt penningförfalskning från bankerna, den dag de slutar med det av någon anledning är det över.

Kommer boprisspekulanterna med miljonvinster på pappret att kunna realisera vinsterna? Vinster på pappret är inte verkliga förrän den dag man realiserat dem, kan det vara så att majoriteten av det svenska folkets sk förmögenheter bara är en tillfällig illusion? Mycket troligen ja.

3 reaktioner på ”Svenska folkets ‘förmögenheter’ bara en tillfällig illusion?

  1. Med nuvarande massinvandring kommer vi vid en krasch både få prisfall och en bostadsbrist. Mest troligt är dock att kommunerna i storstads regionerna tvingas (stöd) köpa bostäder åt alla flyktingar för att sedan betala de 10-20 år framåt.

    Den okontrollerade befolkningsökningen är elefanten i rummet som inget vågar tala om.

    • Det är dock inte den katastrofala invandringspolitiken i Sverige som tvingat privata banker att förfalska pengar i mångmbiljonbelopp, den bakomliggande orsaken till hyperinflationen i bostadspriser. Så länge politikerna fortsätter att låta privata företag råna oss kommer köpkraft i bostadssektorn fortsätta rasa och skulderna skena i motsvarande omfattning.

  2. Det är inge fel på invandrarna, men de blir rätt sned balans med Migrationsverket och dess (skattebetalda) plånbok. som också tillåts agera helt fritt på bostadsmarknaden. Obalans även i utbudet av lämpliga lägenheter.. Det är tex inte rimligt enligt mig att en högskola erbjuder utbildningsplatser, men väntetider varierar från några månader till 3 år, för en bostad som student. Mkt är helt fel på Svensk bostadsmarknad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s