Guldpriset finner tillfälligt stöd här

Gårdagens mini-ras tog guldet hela vägen ned till MA60 och MA20 där det stannade. Det vore väldigt positivt om priset kan hålla sig över eftersom det isf skulle vara en bra indikation på att det befinner sig i en ny uppgångsfas:

guldstöd

Nästa stöd ligger vid MA30, $1294.

Annonser

7 reaktioner på ”Guldpriset finner tillfälligt stöd här

 1. Jag lyssnade på en intervju med Jim Rogers där hans outlook för guldet var extremt bearish på kort sikt men bullish på lång sikt.
  Han menade att den sista urskakningen inte inträffat än, den som får till och med de värsta Gold bugs att kasta in handduken. När förtvivlan väl sätter in börjar den riktiga Bullen.

  Han kan mycket väl ha rätt men det som får mig att tvivla på detta är att läget är annorlunda idag med tanke på att folk/stater köper mer guld ju mer priset går ner och detta är nåt TPTB inte vill ska ske. Skulle de sänka priset så lär de själva inte kunna köpa, utan de vill nog hellre ha en kontrollerad miljö där de kan köpa fysiskt och sälja papper i lugn och ro i en kontrollerad miljö.

  Sedan är jag lite skeptisk mot en man som tidigare varit delägare med hyenan/parasiten nummer ett: Soros. Jim har knappast kommit till den positionen där han är om han inte spelat samma fula spel som sin delägare. Jag har en känsla av att han är en för alternative-media/goldbugs ”skapad” för att missleda, precis som Rickards. Med tanke på hans bakgrund och breda kontaktnät så känns det lite krystat när han ”kritiserar” FED och de styrande. Han är en insider och kommer så förbli.

  • Följde Rogers mycket när guldpriset steg från 500 till 1900 och kan inte minnas att han varit direkt positiv överhuvudtaget, istället säger han i varje intervju att han äger guld men ej köper eller något i den stilen, jag lyssnar inte på honom överhuvudtaget längre, det hade inte hjälp då och kommer sannolikt inte hjälpa nu. Att han arbetat med Rothschilds högst uppsatte puppet Soros gör honom inte mer trovärdig. Sannolikt skapad för att vilseleda. Därmed inte sagt att det han säger om guld nu inte kommer inträffa, allt kan hända kortsiktigt.

   Hur färsk är intervjun, har du länk.

   • Tror det var från förra veckan.
    Men du har rätt när han säger: ”I have Gold but I dont buy it now. Bla bla bla I am not smart enough to know when to buy… bla bla when it rise I will most certainly buy..”
    Standardkommentarer mao

 2. Jim rogers är en av få jag litar på så där ser jag ingen oro, däremot kan han ha rätt i det han säger men det bygger enbart på hans tes om att en market correction nästan alltid går ner till iaf 50% vilket det inte har gjort än. Rogers ”grej” är ju inte särskilt mycket guld utan commodities i allmänhet.

 3. Rent tekniskt så bör det komma antingen en våg eller två vågor till innan den sista botten är satt. Om det kommer en sista våg så bör 1280 för guldet hålla (och botten ser vi redan nästa vecka) och om det kommer två vågor så är det ner mot 1210 för en sista botten (runt slutet av augusti). Jag kommer få helt fel om guldet lyckas trade över 1350.

 4. Ytterligare en vecka där stängningen på fredagen blev exakt över MA20, som förväntas vara basen i nästa uppgångsfas mycket positiv utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s