‘Skuldklassen’ lever på stulna pengar

Cornucopia skrev nyligen om skuldklassen i Sverige, dem som baserar sin levnadsstandard på att låna stulna pengar från bankerna. För att finansiera sitt boende kan de låna flera miljoner med mycket liten egen insats, detta kan tyckas vara galet i sig, men när man tar med i beräkningarna att pengarna är stulna blir det ännu mer absurt.

Som redan nämnts har Alan Greenspan klassat det bankerna gör som stöld, när bankerna finansierar sin utlåning genom utspädning av penningmängden, vilket de ALLTID gör tar de köpkraft från de som använder/sparar pengar. Bankerna har knappt några egna pengar alls, men de vill gärna ge sken av att de faktiskt har massa pengar när de hänvisar till sitt ‘kapital’, som inte är annat än fodringar på pengar istället för pengar i sig.

När man väl synar bankernas balansräkningar blir bluffen tydlig, bankerna har nästan inga riktiga pengar alls för att möta uttag på potentiellt över 3,000,000,000,000 (3 biljoner kronor), det hela är ett stort trolleritrick. Anledningen till att bankerna alltid verkar ha så mycket pengar är för att de kontrollerar betalningssystemet och håller flödena mellan storbankerna jämnt vilket håller illusionen om solvens vid liv. I de fall där bankerna inte kan hålla flödet jämnt, eller inte vill det av någon anledning går Riksbanken in och skjuter till nytryckta pengar för att rädda dem, ‘lender of last resort’.

Men ta det ytterligare ett steg längre, majoriteten av svenska befolkningen är djupt skuldsatt till bankerna som har licens att råna oss vid behov, vad vi i själva verket gör under nuvarande upplägg är att ‘vi låter’ (dvs idioterna som går och röstar på idioterna som byggt detta system, politikerna) bankerna råna oss och sedan lånar vid de stulna pengarna av dem mot avgift. Skuldslavsystemets design definierad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s