Kursmanipulationen har skapat fantastiska köplägen

Grafen nedan visar kursutvecklingen för några av de ädelmetallsaktier som jag gillar plus Pinetree Capital som visar hur sektorn rört sig generellt sedan början av 2011:

pmcomp

Alla dessa bolag har kraftigt ökat sitt underliggande värde under perioden vilket borde leda till stigande aktiekurs enligt traditionella teorier om hur marknaden fungerar, men istället för att stiga har de fallit mellan 85%-98% i värde, inget märkvärdigt alls. Inte bara det, de har rört sig nästan identiskt, vad är sannolikheten att allt detta skulle ske i en marknad som inte är styrd? 0?

IDM Mining, föll nästan hela 99% utan uppenbar anledning, men har från november 2013 stigit nästan 2000% i värde, något som knappt syns i grafen eftersom fallet före var så stort. Minsta lilla återhämtning i dessa aktier resulterar i flera hundra procents uppgång. Bara de som vågar syna kursmanipulatörerna kommer se dessa vinster, tålamod är vad som krävs samt koll på att utspädningen inte skenar, något som inget av bolagen ovan hittills drabbats av, mao finns värdet och uppsidan kvar.

Hur kommer det sig att kursmanipulatörerna plötsligt valt att höja IDM, det kan ha att göra med att bolaget fått mycket uppmärksamhet tack vare att ledningen på ett framgångsrikt sätt gjort reklam för sig, något som de som styr inte gillar eftersom det drar till kapital under en period då de vill att småspararen ska sälja sina aktier och ge upp. För att undvika att att småsparare hinner köpa stora positioner höjer de kursen kraftigt. Detta är något jag tror att de kommer börja göra även i de andra bolagen i grafen ovan. De som köper dessa aktier nu kommer se extremt bra avkastning kommande månader imo.

Annonser

5 reaktioner på ”Kursmanipulationen har skapat fantastiska köplägen

  1. Äger du några aktier i Pinetree? Själv äger jag den och Victoria Gold av de du nämner. Finns det någon risk att de aldrig mer går upp? Känns ju som de säkrare bolagen i Kanada.

  2. Pinetree kan jag inget om i sig, men använder den för att visa hur styrd marknaden är. Victoria Gold har inte haft någon utspädningen under hela perioden, allt värde per aktie är kvar, om det finns någon anledning för de som styr att hålla aktiekurserna här nere för evigt så kan de säkert lyckas med det på ett eller annat sätt, men har svårt att se det som troligt med tanke på hur de agerat tidigare. Deras mål verkar vara att skapa extrem volatilitet, antingen går det upp flera tusen procent eller så faller det 95%, det är kunskapen om det som gjort Rick Rule till miljardär.

  3. Gällande IDM Mining (f.d Revolution Resources) så utfördes den 11 juni en omvänd split där 6 gamla aktier blev en ny. Det ser därför lite galet ut i vissa grafer eftersom kursen då per automatik steg från typ 0,04 till 0,24. Det står inget om denna split på hemsidan men den ägde alltså rum i samband med namnbytet. IDM har alltså inte stigit 2000% som det kan verka om man endast ser till grafen. Dock är det ju uppenbart att ett intresse för bolaget har etablerats under den senaste tiden m.t.p att kursen dubblats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s