Vad har manipulativa magbakterier och storbanker gemensamt?

Idag skriver DI.se om manipulativa magbakterier, bakterier som har bosatt sig i människans tarm för att livnära sig på näring som annars hade gått till din kropp utan att tillföra något av mervärde, de är parasiter by definition. Inte nog med det, de kan manipulera vilken mat du stoppar i din mun, de kan övertyga människor om att äta mat som är bra för bakterierna men inte nödvändigtvis ‘värden’ (människan): Bakterier styr vad vi äter

Hungrig? Sugen på fett eller socker? Det kan vara dina magbakterier som lurat dig. Nya rön antyder att bakterierna kan kontrollera våra sinnen. Deras behov styr sedan vad vi äter.

De nya rönen, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften BioEssays, grundar sig på en genomgång och en analys av ett stort antal studier de senaste åren. Forskare från flera olika universitet i USA har deltagit i arbetet.

Deras slutsats: Vissa magbakterier styr vårt sug efter vissa näringsämnen som bakterierna livnär sig på. De får oss att äta mer av dessa än vad vi själva behöver. På så vis gynnas de i kampen om utrymmet i vårt inre.

Precis som dessa bakterier bosatt sig i tarmen och tar av näringen utan att tillföra har privata storbanker bosatt sig i det svenska betalningssystemet genom ett monopol beviljat av staten, med denna position kan de ta ut transaktionsavgifter utan att tillföra något överhuvudtaget. De livnär sig främst på fordringar med ränteavgift kopplad till sig, skulder skapar dem genom att ta näring från oss genom att späda ut våra besparingar (inflation).

Bankirerna är också mycket manipulativa, de har genom kontroll av mediaapparten och utbildningssystemet övertygad oss sedan ung ålder om att de är viktiga, att skulder är nödvändiga, att vi måste låna dem, att det inte finns några alternativ och att inflation faktiskt är BRA. Inte bara det, de är tom så viktiga att de måste räddas om de får problem.

Som tur är kan vi, om vi vill, bli av med dem, vi kan exempelvis svälta dem genom att använda alternativa pengar som Bitcoin, Guld och silver, eller så kan vi kasta ut dem ur betalningssystemet helt och hållet, något som bla Positive Money pushar. Detta skulle ha ungefär samma funktion som att stoppa i sig vitlök, kolloidalt silver och ingefära, det dödar bakterierna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s