Införandet av ny världsvaluta, period av extremt hög volatilitet närmar sig

”deras (de som styr centralbankerna) logik implicerar att det yttersta målet är att förena blocken och skapa en global valutaunion. En gemensam valuta för hela världen, opererad av en gemensam centralbank, skulle bli höjden av makt för Mammons furstar. Europeerna kan inte vägra att komma med – de har redan gett upp sina lokala valutor. Man kommer också att kunna övertala asiaterna att ansluta sig. Men att övertyga de alltid så frihetsälskande amerikanerna behövs det kanske en större kris………” – Richard Werner, Mammons furstar

Den främsta anledningen till att extrem volatilitet närmar sig är att eliten genom sina agenter signalerar att det är redo att införa sin nya världsvaluta, sk SDR’s. Detta ska ske vid nästa kreditkollaps och normalt sett sker en sådan ca fyra år efter att Fed börjar höja sin ränta, vilket väntas ske inom några månader. Vi närmar oss därmed perioden där ett helt nytt valutasystem ska införas och för att motivera ett sådant måste det gamla dö, dvs dollarn.

I guld- & silvergraferna syns tydligt att något stort är på gång, detta är självklart inte bara en tillfällighet utan en del av en större plan, slutspelet. Dessa tillgångar kommer sannolikt höjas till månen under denna övergång. Enligt en av agenterna är $8000/oz ett rimligt mål inom 5 år, samtidigt som mina grafer visar att silver kan stiga mot $400/oz utan problem.

Så vad är dessa SDR’s för typ av pengar? John Exter från New York Fed hade detta att säga Källa Gold Wars):

‘Under the gold standard, paper currency notes promised to pay to the bearer on demand a fixed amount of gold in exchange for the note. Today, our paper money is nothing more than an ‘I-O-U nothing’. The IMF’s attempts to substitute so-called paper gold for the real thing is one of the most absurd concepts I’ve ever heard of in my life. I call the IMF’s Special Drawing Right a ‘who-owes-you-nothing-when’ – there is no obligor, no promise to pay, no maturity date. It is the most preposterous credit instrument ever conceived by the mind of man’

Inte bara John Exter var negativ, Dr. Melchior Palyi hade följande att säga:

‘The new SDR reserve currency will serve only to encourage a more reckless financial expansion and inflation on a world-wide basis. The adoption of the SDR will be the triumph of the inflationists. It will remove the last obstacle on the road to a fully managed ‘world currency’, one that presumably will never be allowed to become short in supply. It is literally the old ‘greenback’ policy on a global basis’

Dessa citat är gamla, men minst sagt aktuella, för nu 30-40 år senare är vi bara fyra år ifrån införandet av denna fantastiska uppfinning som ska räddas världen. Detta, om korrekt kommer vara en större förändring än avskaffandet av Brentton Woods, räkna med extrem volatilitet kommande fyra-fem år och räkna med exploderande ädelmetallspriser, detta kommer bli något utöver det vanliga.

Annonser

7 reaktioner på ”Införandet av ny världsvaluta, period av extremt hög volatilitet närmar sig

   • Jag passar på Rickards trovärdighet, men frågan om QE tycker jag är intressant. Två år långt? Hur menar du då? Att QE4 varade i två år?

    Har FED verkligen minskat sina köp (tapering)? Vem är det som köper från Belgien? Ryssland? FED? ECB? Belgien är tredje största officiella innehavare av amerikanska statspapper.

    http://www.treasury.gov/ticdata/Publish/mfh.txt

    http://wolfstreet.com/2014/08/18/foreigners-dump-record-amount-of-us-securities-but-who-the-heck-is-still-buying/

    http://wolfstreet.com/2014/05/15/russia-dumping-us-treasuries-but-why-the-heck-in-belgium-2/

    Vad händer nästa gång marknaden kraschar? QE5?

    • Att f.o.m att det började skrikas QE-forever, ca två år sedan. Vem är det som köper? Kan lika gärna vara bankerna, men spelar det så stor roll vem? Så länge det är Fed så kommer pengarna som skapas ändå inte ut i den verkliga ekonomin, expansion av Feds balansräkning har visat sig vara en ointressant faktor, bättre att titta på vad som händer med den totala penningmängden och vad pengarna används till för att förklara varför tillgångspriser beter sig som de gör.

     Vad händer nästa gång det kraschar? Som vanligt kommer Fed agera lender of last resort, de har de gjort i över hundra år nu så varför skulle det vara något som förvånar någon, kalla det QE5, men det är egentligen bara expansion av Feds balansräkning.

    • ”Att f.o.m att det började skrikas QE-forever, ca två år sedan. Vem är det som köper? Kan lika gärna vara bankerna, men spelar det så stor roll vem? Så länge det är Fed så kommer pengarna som skapas ändå inte ut i den verkliga ekonomin, expansion av Feds balansräkning har visat sig vara en ointressant faktor, bättre att titta på vad som händer med den totala penningmängden och vad pengarna används till för att förklara varför tillgångspriser beter sig som de gör.”

     Om FED köper av banker som sätter in likviden som excess reserves hos FED så kommer det inte ut några ”pengar” i ekonomin, korrekt. Om FED köper av andra så kommer det ut ”pengar” i ekonomin. Så en expansion av FEDs balansräkning behöver inte vara ointressant.

     Klart att den totala penningmängden är mer intressant, men nog har QE spelat roll för hur den har utvecklats?

  • Det är möjligt, men oavsett, här är anledningarna till att ta Rickards predictions med en nypa salt:

   1. Rickards tror att money velocity totalkollapsat trots att den är oförändrad, för någon vecka sedan retweetade han https://twitter.com/NicoDAgris/status/499050963895062528

   Utifrån detta drar han massa ytterligare slutsatser, om du börjar att dra slutsatser utifrån felaktig data kommer dessa sannolikt bli felaktiga.

   2. Hela Rickards teori om valutakrig har visat sig vara felaktig, QE var aldrig till för att försvaga dollarn, för att förstå detta krävs enkla förmåga att se enkla samband kring vad Fed gör och vad som skett. Detta har jag gått igenom flertal gånger redan på bloggen.

   3. Han ignorerar kreditmarknaden som utgör majoriteten av hela penningmängden, samtidigt som den nu visar att USA är inne i en högkonjunktur säger Rickards att det befinner sig i en depression.

   4. Teorierna om centralbankernas balansräkningar är ej sanna.

   Om alla dessa teorier ligger till grund för hans predictions så finns det inget värde i dem. Sedan att de är en del av medveten desinformation är ännu en stor varningsflagg, även om de flesta verkar ha väldigt svårt att se honom för vad han är. Min rekommendation är att helt ignorera Rickards, men för att förstå varför jag rekommenderar det måste du gå igenom min kritik i tidigare inlägg och förstå den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s