Guldpriset kort sikt, nås $2000/oz redan i år?

Den här veckan höll sig guldpriset över stödnivån i vad som ser ut att vara en triangelformation, utbrott åt något håll kommer inom de närmaste veckorna och sätter den kortsiktiga riktningen:

guldkort

Hur ser det ut på lite längre sikt? MACD har fortfarande inte slagit över till köp men ser ut som en ihoptryckt fjäder redo att släppas, och återigen, förra gången detta hände steg priset kraftigt, för att upprepa detta mönster kan guldpriset nå $2000/oz på bara tre månader:

guldpriset2000

Ett guldpris kring $2000/oz före nyår är inte var jag tror kommer ske, det är vad som hänt historiskt och vill därför visa att det är ett möjligt scenario. Hur troligt det är att detta upprepas idag är upp till var och en att avgöra, hur sannolikt anser du att detta är?

 

 

Annonser

11 reaktioner på ”Guldpriset kort sikt, nås $2000/oz redan i år?

 1. Hej!
  OM man nu ska anta att dina funderingar är riktiga och priserna på ädelmetaller ska skjuta i höjden på lång sikt, så är det väl lika troligt att priset kan hållas på denna nivå en lång tid framöver för att sedan ”komma ikapp” på slutet! Låt säga att man låter det hela skjutas iväg runt 2018/19 och ha en otroligt brant kurva uppåt! Eller vad talar emot det?

  • Detta är bara TA, utan att ta hänsyn till andra faktorer, det är inget ovan som talar emot att ett sådant scenario utspelas. Men kanske den fysiska marknaden talar emot det, kommer de som håller priset artificiellt lågt vilja hålla det här nere såpass länge? Ryssland har ökat sina köp kraft, fler och fler länder vill ha hem sitt guld som inte finns. Ännu värre är det på silvermarknaden som verkar kunna explodera när som helst.

 2. Det som talar emot är väl fortsatt QE. Nu är ju ECB på gång.
  Jag menar att inflationen inte kommer igång förrän QE avslutats och bankutlåningen ökar drastiskt.
  Sen är detta såklart bara en sida av myntet. Speciellt silver tycks ju väldigt tight utbudsmässigt.
  Och det som är riktigt intressant är hur liten silvermarknaden är. 800 mlj oz världsproduktion varav Kina står för 200 milj vilket kan räknas bort då dessa inte lämnar landet. 600 milj oz x $19=ca $11mdr vilket eg är en struntsumma. Några större aktörer som kräver delivery så är det klart.

  • Det är faktiskt deflation i eurozonen


   Penningmängden minskar, som vanligt är det helt ointressant vad ECB gör för det är INTE ECB som skapar penningmängden.

 3. Mr Gold (Jim Sinclair) hävdar bestämt att vi kommer att få se guld på 2000 by year end.
  Han har prickat rätt många gånger tidigare och jag tror att han kommer få rätt även den här gången.

 4. Vad tror ni om påståendena om att det finns enorma mängder guld gömt bl a på filippinerna, som inte är medtaget i uppskattningarna av mängden guld i världen, och förvaltas av IMF om jag inte minns fel. Har hört teorierna bl a från en fd anställd på världsbanken eller om det var IMF, och den där spansktalande snubben som följer bilderberggruppens förehavanden.

  Halvhemliga guldreserver i händerna på eliten skulle ju förklara hur dom kan dumpa mängder med guld och leverera fysiskt till dom som vill.

 5. Du kanske syftar på Karen Hudes som i en intervju först hävdade att det finns 150.000 kg och sen när intervjuaren frågade lite mer sade hon att det var pappersguld.
  Man vet inte om Karen är ett geni eller en psykpatient. När hon mitt under en intervju ( som handlade om guld och geopolitiska händelser) bara får för sig att börja sjunga börjar man ju onekligen att undra om hon tillhör den senare kategorin.

  Vad Daniel Estulin beträffar så känns han lite som en gatekeeper. Han rapporterar alltid om vad som (enligt honom) diskuteras på mötena, i detalj. Hans källor verkar vara på plats på mötena och delar tydligen friskt med sig av vad som sägs på mötena.
  Estulin har i många intervjuer hånat och idiotförklarat de som ifrågasätter den officiella utredningen av 911. Bara det borde diskvalificera honom som en riktig sanningssägare.

  Slutligen vill jag bara påpeka att det som driver ned guldpriset inte är fysiskt utan det är naked-shorts. I början använde de underliggande reserver för att driva ned priset men nu verkar se inte ens bry sig om det fysiska och använder endast nakna blankningar. Om detta har Gata skrikit sig hesa om länge.

 6. P & Dave,

  Tack för era svar!

  Har grymma problem med att folk börjar sjunga eller prata om tefat med läderklädda säten, ödlor och liknande mitt i vad som borde vara seriösa diskussioner om viktiga ämnen. Likaså är det jobbigt när dom pratar om att det inte finns några oklarheter runt 911, och annat neocon-NWO-snack…

  Jag litar verkligen inte på någon enda nyhetskälla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s