Penningmängden fortsätter öka i USA, högkonjunktur

I USA har penningmängden, den viktigaste faktorn tickat upp ytterligare sedan förra uppdateringen, den hoppade från 5,5% per år till 6% (5,92) per år, en hyffsat stor ökning på kort tid. Detta bekräftar att vi nu är i en stark kreditexpansion, tillräckligt stark för att definieras som högkonjunktur.

Varför sammanfaller det vi kallar högkonjunktur med penningmängdsökning? För att pengarna som skapas används direkt för transaktioner, transaktionerna ökar den ekonomiska aktiviteten artificiellt och detta leder till ökad BNP och lägre arbetslöshet. Vi lever i en inflationsbaserad ekonomi, pengar ur intet är basen i systemet och därav ständiga kraschar med jämna mellanrum.

Det finns ingen anledning att tro att någon större krasch kommer inom närmaste året, denna kreditexpansion har potentialen att bli den största någonsin då bankerna fortfarande har fyra biljoner dollar i överskott redo att allokeras för expansion av deras balansräkningar. Däremot kommer det antagligen komma en korrektion på börsen den dag Fed faktiskt höjer sin reporänta, men detta kommer vara ytterst tillfälligt.

Annonser

3 reaktioner på ”Penningmängden fortsätter öka i USA, högkonjunktur

  1. En oväntad händelse kan väl inte få börsen att krascha, vilket i sin tur kan få bankernas kreditexpansion att krascha?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s