Penningmängdens ökningstakt fortsätter accelerera

Ny uppdatering från Federal Reserve visar att penningmängdens ökningstakt fortsätter att accelerera från tidigare under 6%/år (någon vecka sedan) till nu 6,45%/år, högkonjunkturen är alltså i full gång, en ny kreditbubbla är under uppbyggnad. Fortsätter det öka så här kommer en höjning av repo-räntan i USA inom månader vilket signalerar att inflationen är här:

fedmoneysupply

Annonser

10 reaktioner på ”Penningmängdens ökningstakt fortsätter accelerera

 1. Hur kan man då tänka sej att USA ska kunna klara räntebetalningarna på sina snart $18000 mdr stora statsskuld samt kanske lika mycket på andra nivåer?
  Är det kanske möjligt att statens intäkter stiger i samma takt och kompenserar för detta?
  Eller hur tänker ni andra om detta?

  • Federal Reserve garanterar att räntan är låg nog för att de ska klara betalningarna, de kan sätta precis vilken ränta de vill eftersom de kan skapa hur mycket pengar de vill. Jag har inget intresse av obligationsmarknaden längre eftersom den är helt artificiell, vad räntan kommer bli är redan förutbestämt.

   F.ö är systemet designat för att hålla oss i skuld, de som lånar ut de nyskapade pengarna vill inte att vi betalar tillbaka dem, de använder dessa skulder för att kontrollera oss. Men nu när skulderna blivit så stora att folk börjar ifrågasätta vad alla pengar kommer ifrån måste de som administrerar skuldslavsystemet nollställa det med en ny valuta så att skuldspiralen kan starta om från lägre nummer. Enligt insidern Jim Rickards kommer detta nya system införas inom kommande år.

    • Räntorna är inte satta i en fri marknad fri från falskmyntare, istället är det en marknad som enbart styrs av de som skapar pengar ur intet. Hur länge kan det pågå? Så länge bankerna får skapa pengar kan de sätta vilka räntesatser de vill. Riksbankens mandat garanterar att de kommer hålla räntan låg nog för att ponzit hålls vid liv. Sjukt värld vi lever i? Och så få verkar bry sig. Har frågan ang huruvida banker ska få skapa hundratals miljoner kronor varje dag överhuvudtaget nämnts under valdebatten? Självklart inte.

 2. dave kan du verifiera detta påstående.

  Den svenska guldreserven ‘förvaras’ inte utomlands av säkerhetsskäl, den gör det för att den inte existerar. Det finns inget guld kvar

  • Ferdinand Lips (Rothschild insider) bok Gold Wars, alla bevis GATA lagt fram, Rysslands agerande, Tysklands guld som de inte får tillbaka (eftersom det inte existerar). Det har pågått en enorm konspiration att sälja ut länders guld i syfte att hålla värdet på bankernas kontosiffror högt, så att de kunnat sätta allt och alla i skuld till dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s