Stödnivåer för guldpriset

Guldpriset är nere på samma nivå som det bottnade vid december 2013, dvs MA375 ($1251/oz), nivån var viktig då och kan därför vara värd att bevaka. Nästan stöd under är MA400 = $1214/oz:

goldma

Annonser

13 reaktioner på ”Stödnivåer för guldpriset

  • 1240 var stödet efter 1280 bröts. Guldet har fortfarand ett stöd på 1180, ett väldigt starkt sådant. Om det bryts så är det inget stöd förrän 1000 som är en psykologiskt nivå.

   Personligen så tror jag att guldet har bottnat och väntar på en break-out. Det är iallafall det som jag har positionerat mig mot.

   • Samma här, hade känts konstigt att betta på annat än högre guldpris när det ligger vid mest översålda nivån någonsin, när guldaktierna befinner sig vid historiska nivåer och när priset ligger vid en gräns där många guldgruvor riskerar att stängas. Men $700/oz, varför inte? Det är upp till var och en att avgöra. Jag skulle gissa på att de flesta som inte är insatta överhuvudtaget, de som bara köpte för att det var inne att köpa för tre år sedan (flockdjuren) kan se $700 som troligt.

    • Mest översålt kan bli mer översålt. Om man är övertygad om att guld är lågt värderat baserat på fundamenta är det bara att köpa på sig. Ju mer guld går ner desto mer undervärderat och desto större anledning att köpa. Om man sätter någon som helst tilltro till teknisk analys och vill undvika att köpa i en fallande trend så gör man klokt i att avvakta – givet att man tror på fortsatt fallande trend. Triangeln är en alldeles för liten formation för att jag skall tolka den som en vändning. Jag tror mer på fortsatt nedgång.

    • Absolut, det kan bli mer översålt, men poängen är att sannolikheten för uppgång baserat på MACD är mycket större härifrån. Trianglar m.m kan lika gärna användas av de som ritar graferna för att skapa falska signaler när det egentligen är bra köplägen.

    • I många fall så är trianglar väldigt bra formationer vid fortsättning av en trend (gäller att det blir ett utbrott). Jag vet vilken triangel du kollar på och många som kollar på denna triangel kan få väldigt fel om de baserar sina sälj på detta utbrott.

     Det många missar med denna triangel är att det främst är en dubbelbotten som skedde tidigare. Så ponera att 1240 inte håller och att guldet går ner mot 1180 och vänder? Hur kommer då formationen att se ut. Det blir istället en ännu större triangel med trippelbotten som har tagit över 1 år att bilda.

    • De som ritar graferna kan fortsätta att rita en nedåtgående trend flera år framöver oavsett vad MACD signalerar. Visst är det så att MACD härleds ur prisgrafen …

     Guld har inget inneboende värde uttryckt i $ eller SEK. Det är bara värt så mycket i pappersvaluta som grafritarna bestämmer alternativt vad någon annan är villig att betala för det.

     Ca 15% av min portfölj består av guld. Jag avvaktar med att köpa mer även om det är billigt nu och MACD tyder på att guld är översålt.

     Den svenska börsen ser tekniskt osäker ut. Den är fundamentalt högt värderad. Driven av NIRP.

     Vad återstår att placera i? Statsobligationer som ger 0,2% ränta … Tjoho! Företagsobligationer?

     Jag kör dyra system på Lotto istället. 😉

    • Huruvida de kan göra det eller inte är svårt att sia om, men tänk på att Ryssland köper fysiskt guld för miljarder varje månad. Kanske kan de ta ner priset mer, men vill de göra det? Hur mycket guld är de beredda att förlora för att hålla priset artificiellt lågt?

    • ”I många fall så är trianglar väldigt bra formationer vid fortsättning av en trend (gäller att det blir ett utbrott).”

     Exakt.

     ”Jag vet vilken triangel du kollar på och många som kollar på denna triangel kan få väldigt fel om de baserar sina sälj på detta utbrott.”

     Absolut. Det finns inga garantier för någonting med teknisk analys. Stop loss …
     Jag säljer inget guld by the way, jag avvaktar bara ett ”säkrare” köptillfälle.

     ”Det många missar med denna triangel är att det främst är en dubbelbotten som skedde tidigare. Så ponera att 1240 inte håller och att guldet går ner mot 1180 och vänder? Hur kommer då formationen att se ut. Det blir istället en ännu större triangel med trippelbotten som har tagit över 1 år att bilda.”

     Så kan det bli, men i så fall vill jag se en blow out med någon spikformation i närheten av 1180 efter ett utbrott ur triangeln. Det har varit väldig dålig fart uppåt om det nu främst var en dubbelbotten.

    • ”Huruvida de kan göra det eller inte är svårt att sia om, men tänk på att Ryssland köper fysiskt guld för miljarder varje månad. Kanske kan de ta ner priset mer, men vill de göra det? Hur mycket guld är de beredda att förlora för att hålla priset artificiellt lågt?”

     Fundamentalt kan jag se anledningar till att köpa guld, men inte tekniskt.

    • Att guldet skulle falla 60% likt slutet av 70-talet, känns fundamentalt omöjligt eftersom hela världen är involverad på börsen. Dem riktiga storspelarna från öst kommer bara fortsätta att ackumulera mera eftersom dollarn är finito. Eftersom årsproduktionen kommer minska så drastiskt när gruvbolag går i konkurs och bommar igen sina dyrare gruvor, kommer guldköpare kriga om de få oz och lär driva upp priset till betydligt högre nivåer än idag. Guldpriset befinner sig i riktigt känsligt område vid $1200 och nedåt då storbolagen gör förluster, där produktionen bör stramas åt betydligt.

 1. Ja Per-Arne bara att hålla med så länge dollarindexet med högkonjunkturen i US som drivmedel,
  kommer guldet att fortsätta sjunka mot kanske 900 – 1000 dollar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s