Reinfeldts politik skapade över tusen miljarder i ökad privat skuld

På de åtta år där Reinfeldt hade makten ökade den privata skuldsättningen till privata storbanker med över tusen miljarder kronor. Detta ger en ‘viss’ indikation för vem han egentligen representerade under sin period vid makten. Man kan hävda att dessa åtta år gått helt och hållet på artificiell andning där alla underskott täckts av ökad skuldsättning som finansierats genom utspädning av penningmängden. Kort sagt, bankerna blev rikare, resten blev fattigare.

Reinfeldt trodde aldrig på omfördelningssystem (antingen via skatter eller via utspädning av penningmängden) och varnade svenska folket tidigt på 90-talet, ingen lyssnade då och resultatet kan vi se nu: Flera tusen miljarder i privata skulder, varje dag ökar de med ca 500 miljoner kronor, dessa behövs för att hålla omfördelningsillusionen vid liv. Resultatet är exakt vad Reinfeldt förutspådde för ca 20 år sedan i sin bok det sovande folket:

Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala. Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning. – sid 111

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd. sid 52

5 reaktioner på ”Reinfeldts politik skapade över tusen miljarder i ökad privat skuld

 1. Vet du hur den privata skuldökningstakten såg ut under tidigare vänsterledda mandatperioder och hur det förhåller sig till övrig skuldsättning?

  • Ja, under Görans Persons period skapades också över tusen miljarder i privat skuld, det är alltså ingen väsentlig skillnad mellan S och M, de för bankernas politik.

   • Ursäkta en dum fråga, men antyder ni att politikerna på något sätt borde påverka hur stor den privata skuldsättningen är?

    Att politikerna skulle kunna ta ifrån bankerna deras rätt att låna ut ”pengar” som inte finns är en sak. Inte för att jag tror att det skulle gynna Sverige. Det måste ske överallt samtidigt i så fall och man skulle vara tvungna att förstatliga eller förbjuda institutioner som BIS, IMF, FED, BOJ, BOE etc.

 2. Fråga till Per-Arne,

  Hur skulle ett sådant paradigmskifte ske på alla ställen samtidigt? Måste inte några nationer börja? Dave postade ett intressant klipp där Bill still intervjuar någon Nisse i Israel ansvarig för ett nytt parti mot
  Banksystemets monopol, om jag fattade det rätt.

  • Helt rätt Mongo!

   Min poäng var just att jag finner det orealistiskt att en nation skulle skrota dagens monetära system kontrollerat av BIS, IMF, WTO etc, eftersom den nationen skulle bli totalt utmobbad, och bli en oerhört stor förlorare.

   Om vi dock skulle leva i en utopi, där folk i ”alla ” stater skulle göra uppror gemensamt samtidigt, då skulle vi kanske kunna uppnå ett NIRVANA likt det positivemoney eftersträvar. Äkta kapitalism … Eller äkta någonting … Ej beroende av bankoligopol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s