MA400 som stöd för guldpriset, potentiell botten

Fortfarande ingen stängning i veckografen under MA400. Av någon anledning håller de som styr handeln priset över den nivån, det kan därför vara en potentiell botten precis som andra MA-nivåer varit det senaste åren, se graf:

ma400support

Annonser

11 reaktioner på ”MA400 som stöd för guldpriset, potentiell botten

 1. Kan man förvänta sig att man INTE skickar ner guldet till c:a 1180 och tidigare botten?
  Konsolidering fram till våren i dessa trakter är nog ett troligt scenarier?
  Vad tror ni?

  • Jag tror att guldet kommer att testa 1180-1200. Anledningen till att jag tror det är främst pga av att köparna vill köpa på den nivån, samtidigt som säljarna vill skaka ur så många köpare som helst pga av att det finnas enormt många stoplossar strax under nivån. När det kommer till trading så handlar det om nollsummespel och kapitalet förflyttas mellan varandra.

   • En fredagsstängning under MA400 och priset faller ner dit (1180) direkt imo. Eftersom prissättningen är helt riggad, styrd av algoritmer och ingen outsider kan veta exakt hur dessa vill rita grafen kommande dagar är det omöjligt att säga huruvida MA400 kommer att hålla, nivån kommer bara göra det om de vill att den ska göra det.

  • Om de som styr priset vill att priset ska ner dit och de har något att vinna på det så tvekar jag inte en sekund på att de har kapacitet att göra det. Men frågan är, vad skulle de vinna på det i nuläget. Sentimentet är redan historiskt lågt, mission accomplished…

 2. Yamana inköpt på 6,82, mina vänner!
  Går det ner så blir det fler, precis som med Kinross!

  Det som känns bra är att jag dels omallokerat stora vinster från bla Josab samt att jag nu gått in i de stabila och producerande bolag som tappat mycket i börsvärde.
  (Hoppas inte jag får äta upp orden.)

  • Japp den stora frågan, blir det en slutlig kapitulation eller är det redan överstökat? Jag är tveksam till att det kommer en slutlig kapitulation då bla TSX Venture redan är så extremt låg.

  • När det kommer till dom stora bolagen så är det väldigt intressant och följa antal blankade aktier. Yamana är ett väldigt bra bolag fundamentalt, men tekniskt så ser det väldigt dåligt ut (jämfört med de andra stora bolagen). Det kan vara värt att bevaka antalet blankade aktier hos Yamana. Hos Detour t.ex. så blev det största rallyt när blankarna började lämna aktien.

   Oavsett vad som än händer med guldpriset så tycker jag att du gör ett väldigt bra val som bygger en position på dessa nivåer. Tror det som kommer hända är att producenterna kommer börja divergera sig från guldpriset.

   • Kollade precis Yamana-grafen, får 2008 vibbar, var en av de aktier jag köpte då och den gav 100% på väldigt kort tid när det väl vände, en av dem som återhämtade sig fortast av alla PM-aktier.

    Guldpriset studsade upp över MA400 idag igen, väldigt lovande. Samtidigt föll silver ner till MA600.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s