Max Keiser varnar för betydligt lägre ädelmetallspriser, kontraindikator?

Nu är Max Keiser plötsligt ute ute och varnar för ‘betydligt’ lägre ädelmetallspriser för första gången någonsin efter ha varit en av dem som pumpade mest vid toppen 2011:

maxk

Motivering? Dollarindex, teknisk analys i dollarindex, som f.ö bara mäter dollarns värde mot andra fiatvalutor ska orsaka en större nedgång för ädelmetallerna. Något som kan vara bra att veta är att under den period efter 2008 då guldpriset steg från $700 till $1900 var indexet i en bull market. Det finns mao inget direkt samband mellan dollarindex och ädelmetallspriserna och det rent logiskt bör ej finnas något sådant.

För bara tre år sedan vid toppen pratade Max Keiser om att $500 silver var ‘imminent’, nu låter det annorlunda, ignorera tidigare resultat och gå vidare, tydligen. För mig som följt Max Keiser i ca åtta år är detta väldigt intressant, när en person som varit såpass positiv så länge börjar prata om betydligt lägre priser efter en redan historiskt stor nedgång så kanske botten är nära?

silverma600

Annonser

17 reaktioner på ”Max Keiser varnar för betydligt lägre ädelmetallspriser, kontraindikator?

 1. Jag har följt Max sedan 2008 och har en känsla av att han har en agenda som inte riktigt överensstämmer med den riktiga sanningsrörelsens.
  De enda han ständigt bashar är Jamie Dimon, Blankfein och de andra grisarna. De han aldrig bashar är de som äger Dimon, Blankfein & Co. Det säger en del enligt min mening. Han, likt Alex Jones, (som han är bundis med) kritiserar aldrig de riktiga makthavarna.
  Dessutom är han en ivrig påhejare av Bitcoin som jag anser är det största steget mot ett kontantfritt samhälle, ett samhälle där bankerna har total kontroll.

  Om en guld-bull som Keiser nu plötsligt blir (kortsiktig) bear så kan det iofs innebära att vändningen är nära. Den enda indikatorn som nu fattas är att Dave också blir bear. :))

  • Det vore kanske den ultimata kontraindikatorn 😀

   Är säker på att Max Keiser inte är ute efter medvetet vilseleda, som t.ex Jim Rickards. Tror det har att göra med att han har någon form att ADHD, är extremt impulsiv och volatil som person, vilket är synd för han gör mer skada med sina ‘predictions’ än nytta.

   Kan vara värt att tillägga att Max Keiser var en av få som rekommendera silver under $10, guld under $500 och bitcoin under $10. Men varför detta ständiga pumpande och felaktiga analyser sedan dess? Och varför oförmågan att ändra på sin tro när det som förutspår inte inträffar, inte ens i närheten?

 2. Det blir svårt att hitta någon ”botten” för silvret. Det är bättre att bevaka ifall stödet 1180-1200 håller för guldet. Ifall denna nivå på guldet håller så kommer vi se botten i silvret.

  • Instämmer, det finns ingen tydlig nivå i silver och det har det inte gjort heller vid tidigare viktiga bottnar. Ser fortfarande ut som att guld kan stänga över MA400 på fredag. Annars en snabb dipp ned mot 1180 vilket isf tar silver ner mot $15?

   • Det ser ut att gå mot 15-16 ifall det scenariot som du nämnde skulle inträffa, silvret är tyvärr väldigt volatilt.

    Har du kollat något på Allied Nevada den senaste tiden? Charten ser väldigt intressant ut och bolaget har hållt sig väldigt bra i förhållandet till HUI och guldet. Det som även är intressant är att det finns 38M aktier blankade och det finns totalt 104M aktier i marknaden, nästan 38% av aktierna är blankade, vilket är ganska sjukt.

    • Har också noterat det, de ser ut att ha bottnat i början av juni, intressant att se hur den skiljer sig mot många andra i utveckling. Kanske har den redan sin botten avklarad

 3. Mattias,
  jag köpte ANV (tack vare Dave) och har inte ångrat mig. Den är stabil som tusan.

  Jag vill ta tillfället i akt och redovisa min PM-portfölj. Då jag inte på långa vägar besitter de kunskaper som du, Dave och många andra här på bloggen, så skulle jag VÄLDIGT GÄRNA få tips/råd samt ev förslag på ändringar i portföljen.

  Allied Nevada
  Atac
  Atna
  Geologix
  Huldra
  IDM
  Ivanhoe
  Kaminak
  Kinross
  North Country
  Northern Dynasty
  Silvercorp
  Soltoro
  Victoria Gold
  Yamana

  Vänligen kommentera valet av bolag samt om det är nåt bolag ni tycker är mindre bra och som borde säljas.

  • Allied Nevada – Största risken med bolaget är betalningen av deras obligationer. De har väldigt lite cash kvar och kommer behöva högre guld och silverpris för att klara av att betala deras lån. Det är just pga av ovannämnda anledning som jag är lite förvånad över att ANV inte ligger på 3CAD. Om ANV klarar sig igenom denna period och inte blir uppköpta så tror jag ANV kommer få den största hävstången till PM-priserna av alla producenter.

   ATAC – Ett väldigt spekulativt bolag med väldigt fina borrhål i deras Rackla projekt. Tror att det finns potential till ett monster deposit. Dom har även bra med cash så de bör klara sig. De kom även under året med en PEA för deras lilla gruva El Tigre. Projektet är väldigt litet så de kan ju välja att starta gruvan och få cashflow för att finansiera deras exploration i Rackla.

   Geologix – Jag gillar projektet väldigt mycket men ogillar ledningen grovt. Men när PM-priserna vänder så spelar ledningen mindre roll. Min ända oro på denna nivå är att bolaget blir uppköpt.

   Kaminak – Fint projekt, rättvist NPV värdering och helt okej hävstång till guldpriset. Även kul när Ross Beaty äger 10% av bolaget 🙂

   Kinross – Bolaget ger blandade känslor, dom har kommit med ett väldigt bra kostnadsminsknings program och har lyckats sänka cash-cost väldigt bra. Anledningen till det stora tappet är främst exponeringen mot Ryssland, många investerare gillar inte det pga av de geopolitiska riskerna och bolaget har tagit väldigt stor stryk pga av det.

   North Country Gold – Detta är mitt favorit bolag pga av risk/reward. Bolagets riktiga story börjar när de väl får pengar att fortsätta borra. De har redan nu identifierat 3 andra potentiella gruvor (med över >1M oz/au) nära Three Bluff.

   Soltoro – Väldigt låg mcap/ozag, gillar dock inte att det är low grade. Oftast så brukar inte low grade bli attraktivt förrän högre silverpriser. Det finns dock en del borrhål som visar tendenser på high grades.

   Yamana Gold – Jag tror att marknaden straffar Yamana pga av att de kände att de betalade överpris för Osisko. Jag tror däremot att Osisko kommer vara en gynsam deal för Yamana på längre sikt, de delar även risken med Agnico Eagle. Av de större producenterna så har Yamana bäst tillväxt portfölj i förhållande till sitt MCAP.

   Tycker faktiskt att din portfölj ser väldigt spännande ut, vill inte säga vad du ska köpa eller ta bort utan nämner lite kort om riskerna och om bolagets utsikter så får du själv ta beslutet 🙂

   • Tack så mycket för kommentaren. Det uppskattas mycket!
    Om du ändå skulle föreslå förändringar av något slag, vad skulle det vara? 🙂
    (Jag vill väldigt gärna vilja veta din och andras åsikt.)

  • P, alla bolag i listan (bortsett från Silvercorp som jag ej har koll på) har väldigt intressanta tillgångar imo. Huldra ser bra ut tekniskt men har ingen bra koll på deras skulder och antar att det är vad som tyngt aktien på senare tid? Kaminak har även Lundin som storägare, skrevs lite om detta på ceo.ca igår: Five Mining Masters Develop Yukon’s Next Gold Mine http://ceo.ca/2014/09/30/two-resource-tycoons-watch-as-kaminak-gold-works-to-complete-its-feasibility-study/

   Imo är sitter Kaminak och Orezone på de bästa guld-tillgångarna i världen just nu, men de är också prissatta därefter.

   Yamana och Kinross är klockrena alternativ om man tror på vändning då dessa tenderar att återhämta sig fortare än juniorer, bra diversifiering för portföljen. Soltoro, även de sitter på en av få högkvalitativa silvertillgångar ägd av en junior, uppköp sannolikt.

   Jag hade hållit alla dessa från där vi är nu, antar att du viktat efter risk redan så det är inte så mycket mer än att sitta på dem och vänta om du gillar dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s