Dollarindex testar motståndsnivå, ‘appear strong when you are weak’

Mycket prat om dollarnindexet (dollarn i förhållande till andra pappersvalutor) just nu, så här ser det ut rent tekniskt:

dollarindex

Fortfarande inget utbrott, senaste spiken i indexet ser jag mer som skrämseltaktik. Rent fundamentalt ser det inte speciellt bra ut för dollarn då penningmängden ökar med över 6%/år i USA, samtidigt som den minskar i eurozonen t.ex. Spiken i dollarindexet skapades i samband med en kapitulationsfas i silverpriset och TSX.v, by design.

“Appear weak when you are strong, and strong when you are weak.”― Sun Tzu, The Art of War

Jag vet att situationen på silvermarknaden är en helt annan den som priset idag reflekterar, de som kontrollerar dessa marknader spelar just nu ut sitt sista kort och bara de som vågar syna kommer ta del av kommande uppgångsfas. Historiskt är det efter ras och kapitulationer som dessa som priser börjat stiga.

Priserna måste förr eller senare justeras eftersom penningmängderna ökar fort, silver är fortfarande under sitt ATH från 1980 och TSX.v handlas lika lågt som 2001, trots att råvarupriserna är upp flera hundra procent sedan dess. Den artificiella felallokeringen som lett till att majoriteten av alla pengar i cirkulation cirkulerar i uppblåsta spekulationsbubblor istället för verkliga tillgångar som guld, silver, råvaror m.m har gjort att dessa marknader förr eller senare måste explodera uppåt likt en badboll som hålls under vatten, det är den ultimata omvända bubblan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s