Guldprisets nästa stödnivå: $1180/oz

Då var det dags igen, så länge inte guldpriset vänder upp och stänger över MA400 ($1218/oz) kommer det automatiskt falla ned till stödet vid $1180/oz, ett liknande stöd som guldpriset slog i när det till sist bottnade sent 2008:

1180gold

Skulle det falla och stänga under $1180/oz  så är det Per-Arnes stöd vid tusen som gäller och då har sannolikt en stor del av världens guldproduktion stängts ner. Jag tvivlar inte på att de som styr priset är mäktiga nog att göra detta, men ser det inte som ett sannolikt scenario. $1000/oz skulle också ta ner silver till ca $10/oz eller någonstans i den trakten.

Annonser

12 reaktioner på ”Guldprisets nästa stödnivå: $1180/oz

 1. Det börjar bli lite svettigt… Blodröda siffror överallt.
  Det är inte de röda siffrorna som oroar mig utan att bolag kan gå i konkurs om det inte vänder snart. Då har man anledning till oro.

  Fortsätter det på detta vis så kan den klassiska HS-formationen snart bli aktuell nu och ev fullbordas, dvs korrektion ända ner till 500-600.

  Samtidigt, det är som mörkast precis innan det blir ljust.

  *suckar uppgivet*

  • När det gäller Allied Nevada, om situationen nu är så illa som den påstås, varför köpte George Soros nyligen massa aktier? Och varför har bolaget inte tagit in pengar genom PP om så vore fallet, är de verkligen så korkade eller är det något som vi missar?

   Utöver dem är jag osäker på vilka bolag du tidigare nämnt som riskerar konkurs, de flesta har inga lån och har tillgångar som är värda långt mer än marknadsvärdena, de kommer mao köpas upp före en konkurs.

 2. Svettigt var ordet!!! All anledning till oro om det nu är så att det finns mäktiga krafter som inte viker sig . Ett litet tipps är att inte vara allt för tungt investerat. en liten post kan vara allt man behöver för att på sikt skapa förmögenhet. Men det kan också betyda kånken för en del bolag.

  • Dessa mörka krafter. Vad har dom för mål finns det en strategi? Hur länge tänker dom hålla på, vad är tidplanen? Finns det andra krafter. Hur tänker dom o s v?

   • Helt klart är ju att Kineserna är stora köpare av typ allt, guld, us-ststspapper, jordbruk i andra länder, stora företag utomlands. Kanske är det helt enkelt så att det är dessa herrar som manipulerar, eller ialla fall får priset dit dom vill. Skulle ju kunna vara så att US hjälper dom till det för att få sina stattspapper köpta?

    • Jag lyssnade på Bill Murphy på Finance and Liberty och han hade en teori om att kartellen driver ned priset på ädelmetallspriserna för att köpa upp bolagen för en spottstyver. Dels tjänar de miljarder genom att shorta marknaden och dels kommer de tjäna tiotals mer när de driver priserna upp (efter de intagit positioner genom PM-bolagen).

     En annan teori är, enligt Daves favoritanalytiker Harvey Organ :), att Kina leasade för ca tio år stora kvantiteter silver till USA, som de sålde för att manipulera priserna. Enligt Organ har nu leasetiden kommit till ända och kineserna vill nu ha tillbaka silvret. Eftersom Kina inte vill göra upp i cash (toapapper) utan det fysiska så gör amerikanerna allt för att hitta så mycket silver som möjligt. Kina hotar med att köpa stora positioner och kräva leverans om de inte får tillbaka silvret, vilket i princip innebär game over. Därav denna manipulering av kartellen. Det som stödjer denna teori är att trots att de så aggressivt driver ned priset så finns det ändå enorma mängder långa kontrakt. Det innebär endast att en stor aktör har råd att ligga lång.

     Båda låter rimliga. Faktum är att de nog går hand i hand, de löser sitt problem och blir ännu rikare på köpet.

  • Svettigt var ordet. Däremot finns lite tecken på en eventuell vändning. Det pratas om att lägga ner gruvor, konkurser och olönsamhet. I tidningar skrivs om att inte köpa guld och på nyheterna intervjuar man gruvarbetare och förmedlar en mycket negativ framtid för gruvnäringen. Av det jag fått lära mig kan detta vara små tecken på en vändning inom en inte alltför avlägsen framtid.

 3. Dock så trodde ja att guldpriset skulle avsluta veckan över MA400. Men som Dave skriver så är det 1180 nästa vecka och bra köpläge för den som har nerver av stål. /Pivo

 4. Är inte prisfallet bekräftelse på Exters Pyramid?

  Om något skulle krävas för att garantera EU-ländernas soliditet, varför skulle de isf inte använda den utannonserade miljarden till att köpa guld? Kontemplera följderna..,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s