Max Keisers varningar m.m

Återigen, det blir väldigt komiskt när personen som var med och pumpade som hårdast vid toppen efter en historiskt lång uppgångsfas nu varnar för ‘deep dives’ efter en historiskt stor korrektion. Här är dagens tweet av Max Keiser:

maxk2

Det är alltså inte bara så att det vanliga tramset nära bottenformationer kommer från massmedia den här gången utan även guld- & silverbugs varnar för betydligt lägre priser. Mycket intressant. Här är lite annat intressant:

This chart says gold is going to $850

Why Goldman’s gold man recommends shorting gold

Annonser

7 reaktioner på ”Max Keisers varningar m.m

 1. ”Gold responds to when there is very poor growth, when interest rates are very low, when currencies are very weak, or when people are concerned about fiat currencies—when there’s fear in the markets. … We don’t really have those.”

  Fint citat….

  • Samma känsla får jag när jag läser alla kommentarer om att FED inte kommer låta börsen gå ner. När till och med permabjörnar säger detta så får jag en känsla av att börsen kommer att tillåtas en korrektion på ca 10-20%.
   HY-credit har rasat och SP kommer att korrigeras till HY-credits nivån.

   På samma sätt är det också illavarslande att alla går och väntar på att börsen ska kollapsa i oktober för att det är oktober. När tillräckligt många skriker sig hesa om detta så sker det inte.

   Att företagen köpt egna aktier som galningar samtidigt som insiders sålt som galningar säger dock en hel del. Enligt min mening kommer korrektionen efter mid-term elections. Regimen vill gärna visa upp de fina (!) arbetslöshetssiffrorna och framhålla den höga värderingen på SP som att ekonomin är stark.

   Frågan är bara vad som händer ned PM-bolagen om vi får en korrektion på 10-20% på börsen. Kommer dessa att dras med i fallet eller kommer investerare fly till pm-bolagen?

   I vilket fall är det en spännande höst vi har framför oss.

   • Intressant observation, har inte tänkt på det på det sättet. Har en känsla av att nästa dipp kommer i samband med att Fed börjar höja sin reporänta, inte för att det är negativt för börsen, men de som styr den brukar sänka den i samband med att det sker, särskilt när den varit oförändrad så länge.

    Begriper inte varför så många är rädda för börskrasch när penningskapandet är på högsta nivån sedan allt kollapsade 2008 och är i stigande trend. Margin debt, alltså lån till aktieköp verkar vara den avgörande faktorn då börsen korrelerar perfekt med mängden margin debt, inget nytt, så har det varit i över hundra år nu, fortfarande ingen som lyckas se sambandet.

 2. Jim Sinclair på twitter i dag

  Legendary Gold Trader: This Will Drive the Gold Trolls Wild- Gold Will Trade at New Highs Above $1900
  Posted on October 7, 2014 by The Doc
  29 Comments
  4,191 views

  En viss spännvidd mellan målkurserna onekligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s