Kommer Schweiz få tillbaka sitt guld?

Annonser

5 reaktioner på ”Kommer Schweiz få tillbaka sitt guld?

 1. Jag förstod aldrig helt sambanden som driver världsekonomierna, bla det där om att QE är till för att sänka räntorna, genom att köpa obligationer, vilka just är obligations, dvs lån, och så vidare. Så jag sitter och läser lite gamla inlägg här på bloggen.
  Jag måste dock säga att jag numera begriper mer av den här än vad jag gjorde tidigare:
  ”it is absolutely guaranteed that the final outcome will be one QE package after the next. Governments and central banks know that without limitless money printing there would be a deflationary collapse of the banking system and world economy.”
  från: https://dave1bs.wordpress.com/2011/12/07/egon-von-greyerz-mer-qe-vantar/

  Tack för en bra blogg!

  • Kul med gamla inlägg, Egon har rätt på sätt och vis, det är bara det att han inte förstår att majoriteten av pengarna i cirkulation skapas av privata banker, inte Federal Reserve eller någon annan centralbank. Ja, det måste alltid skapas mer pengar totalt sett i världen för att hålla felallokeringen vid liv.

   Har dock aldrig begripit varför hyperinflationisterna tror att börsen kommer krascha i en extrem inflation, förstår dom inte att tillgångspriser stiger när det skapas massa pengar? Kanske beror det på att de arbetar med att sälja fysiskt guld och inte aktier. Tar allt dessa personer säger med en stor nypa salt.

 2. Du skriver i ett gammalt inlägg:
  ”USA klarar inte av att betala räntan därför måste Federal Reserve hålla den nere artificiellt. För att sänka räntan köper Federal Reserve statsobligationer, priset stiger, ränta minskar.”
  Det blir väl i dubbel mening bra för USA – först att fed håller ner räntan, men i första rummet att fed just köper obligationer, dvs ger USA konkreta pengar att just betala räntan med. Det är väl därför stater ger ut obligationer, för att få in (lånade) pengar? Och ju högre skuldsättningen då blir, desto oftare (beroende på räntan) behöver usa få in pengar, dvs ge ut fler obligationer som fed i sin tur behöver köpa. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen hära 😀
  Det ger kortare och kortare intervaller, givet att inte räntan blir negativ, vilket den aldrig kommer tillåtas/kan vara. Vilket vore i så fall nästa steg? Det känns som jag missar något..

 3. OT men Intressant att First Majestic valde att spara 35% av sin produktion istället för att sälja det till så låga priser. Undrar om de är först ut och fler hakar på framöver?

  • Har undrat varför silverbolagen är dumma nog att sälja silver till artificiellt nedtryckta priser i många år, det enda förklaringen jag kan ge är att alla silverproducenter ägs av samma personer som dikterar silverpriset. Har hittills inte sett någon ge en bättre förklaring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s