Varför varnar alla guldsäljare för närliggande kollaps just nu?

Varje gång en korrektion sker på börsen händer något, guldsäljarna vaknar till liv. Taktiken: Sprid så mycket rädsla som möjligt, varna för jordens undergång, vinkla informationen så att den maximerar försäljningen av fysiskt guld, here we go:

Egon von Greyerz, goldswitzerland.com: The World Is Now Set Up For The Mother Of All Collapses

Mike Maloney: Dow Sell Off – Massive Market Divergence In 3 Charts

Libertysilver: Är vi nära en börskrasch liknande den 2007-2008?

Ted Anderson, Midas Resources: U.S. Economy Heading For Another Soon To Burst Bubble

Andrew Hoffman, Miles Franklin: Crashing Oil Prices Portends Unspeakable Horrors

Varför attackeras framförallt aktiemarknaden? För att den tar mest marknadsandelar från guldsäljarna, deras syfte är ej att informera, de är privata företag vars mål är att maximera vinst, inget annat. Är det deras ansvar att rapportera någon form av sanning, nej, det är de som läser deras information som ansvarar för att vara skeptisk till information som utges av företag som tjänar på att sälja så mycket guld som möjligt.

Annonser

5 reaktioner på ”Varför varnar alla guldsäljare för närliggande kollaps just nu?

 1. Du har som vanligt en poäng.

  Ingen större skillnad mellan en guldförsäljare, aktiemäklare, fastighetsmäklare, privatrådgivare, försäkringsmäklare eller en torghandlare. alla försöker de kränga sina förträffliga varor.

 2. Jag läser och lyssnar på en del av de du kritiserar och jag måste säga att jag inte uppfattar det de säger som något vilseledande eller rent av falsifierande. De pekar helt enkelt på systemfel och misskötesel av ekonomin som faktiskt råder (vilket också är verifierbart) och råder folk att skydda sina tillgångar genom PM-köp. Inget fel i det alls.
  Bara för att ta ett exempel; Andrew Hoffman, liksom många andra i branschen, går genom data som olika myndigheter släpper och förklarar varför de är direkt falska. Att han sedan kränger PM innebär inte att han per automatik har fel i sak. Faktum är att många av hans förutsägelser har slagit in vilket tyder på stor kunskap och erfarenhet.

  Du själv länkar till SGT, sliverdoctors och Kingworldnews, som iaf SGT och SD också säljer metaller! Är dessa då också mytomaner och lurendrejare som bara vill kränga sina varor? Även de diskuterar och förklarar bedrägeriet i finanssytemet och föreslår lösningar på hur man ska skydda sig.
  På tal om undergångsprofeter står KWN i obestridlig ledning. Ingen vräker ut ”jorden-går-under-idag”-artiklar på löpande band som de gör. Det är på gränsen till osmakligt.

  Sedan anser jag att de du kritiserar har rätt i en ack så viktig detalj: ”If you don’t hold it, you don’t own it”. Aktier och ETF:s kan manipuleras hur som helst och i princip göras värdelösa. Du själv har i många inlägg kommentaret TPTB:s förmåga att driva priserna dit de vill. Detta faktum pekar dessa på ”försäljare” ständigt på och de har i min mening absolut rätt! Fysiskt är i alla lägen att föredra.

  • Den som kränger på felaktig information lyckas dåligt i längden. Man kan förstärka och vinkla.

   Helt rätt P. Metall i handen kan inte gå i konkurs eller bli helt värdelöst. Däremot är den aldrig värd mer än vad någon är villig att betala för den.

  • Köpa PM mot jordens undergång, fine, om man nu tror på det, men skräm inte människor på direkt felaktig information i syfte att maximera din försäljning är något annat. Inflation ger stigande tillgångspriser, inte ras. Det vore tjänstefel för dessa personer att ge ut någon information som sänker försäljningssiffror, därmed är informationen ge ger ut närmast värdelös, garanterat vinklad.

   Japp jag länker saker som släpps på dessa sajter, allt som skrivs där är ej skrivet av guldsäljare.

   Guld i fysisk form är ett utmärkt skydd, värdebevarare, men för de som vill ha uppsidan måste använda aktierna. Ja de kan styras och har nu tagits ned till lägsta nivån någonsin, det är från sådana nivåer det historiskt skapats förmögenheter i denna sektor. Kommer det hända igen? Kanske, kan de drivas ned ännu lägre, ja, men vill de som styr göra det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s