Teknisk analys: Intressant läge för Barrick Gold & hela guldsektorn

Detta är rent tekniskt, jag har ej bra koll på fundamentan, dvs Barricks enskilda projekt och finanser. Barrick Gold befinner sig vid en stark stödnivå som kursen studsat från vid flera tillfällen redan, nivån testades första gången redan 1998 och har aldrig fallit under sedan dess. Kan detta bli vändpunkten igen? Kanske. Det är ett extra intressant läge eftersom Barrick är ett av världens största guldbolag, bottnar Barrick så har sannolikt hela sektorn bottnat. Precis som Pan American Silver är detta en aktie att bevaka kommande veckor:

barrickbottom

Annonser

7 reaktioner på ”Teknisk analys: Intressant läge för Barrick Gold & hela guldsektorn

  1. Dave . Ser på ekonomi nytt nu och de säger att bankerna får låna av riksbanken till noll ränta .
    Men lånar bankerna pengar av dem ? De har ju knappen att trycka på ?

    • Nej, bankerna lånar aldrig av Riksbanken längre, de behöver inte göra det eftersom de själva kan skapa pengarna ur intet då flödena i betalningssystemet är jämna. Riksbanken säger självklart inte detta eftersom det skulle indikera att de inte har någon kontroll över penningmängden.

    • Vissa av dem ljuger, vissa av dem har låga förståndsgåvor. Faktum är att bankerna inte behöver låna något av Riksbanken så länge flödena i betalningssystemet är jämna och det har de varit senaste 10-15 åren. Fundera på varför den monetära basen knappt ökat under samma period som penningmängden ökat med 130 miljarder per år (lika mycket som Riksbanken skapat totalt sett sedan den skapades). Varifrån kommer alla pengar? Inte från Riksbanken iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s