Guldaktierna nere & testar stödnivå

Så här ser det ut tekniskt: Det finns en tydligt stark stödnivå i HUI och denna nivå testas nu. Att priset på dessa bolag med verkliga tillgångar fallit såpass mycket trots högt guldpris kan ses som en gåva från gud. Det kan säkert falla mer, men vad som är mer sannolikt baserat på historia är upp:

areasupporthui

Min egen uppfattning är att guldaktier var de mest prisvärda tillgångarna i världen även vid flera hundra procent högre kurser med tanke på hur mycket totala marknadsvärdet fallit i förhållande till andra sektorer och tillgångar.

Likt en omvänd bubbla har guldrelaterade tillgångar hållits undervärderade bla genom att stater förbjudit pensionsbesparingar att placeras där, men också genom att de som skapar penningmängden stryper tillgången på pengar för sektorn. Samtidigt kan vi se hur penningskaparna allokerar maximalt med pengar för att blåsa upp enorma tillgångsbubblor i bostäder, aktiemarknaden och luftbolag som Twitter och Facebook. Där finns det uppenbarligen obegränsad tillgångar på nyskapade pengar. Dessa tillgångar är därför just nu i den största bubblan (felallokeringen) någonsin skådad.

Kommer detta förändras inom kort? Kanske inte, men det finns mycket som tyder på att felallokeringen kommer att kollapsa inom tio års tid. Innan dess kommer guldsektorn sannolikt gått igenom ytterligare en normal uppgångsfas inom felallokering vilket är nog för att skapa förmögenheter.

Annonser

8 reaktioner på ”Guldaktierna nere & testar stödnivå

 1. Yamana ner 15% idag, 25% sen inköp.
  ANV ner 10% idag, ca 50% sen inköp.
  Kinross ner 5% idag, 25% sen inköp.
  Utöver allt annat man har. Portföljen blöder verkligen.

  Som Glen Hysén sa när Sverige förlorade en match: ” De é la kuken också!”

  Nåja, det får bli en flaska Glenfiddich som tröst ikväll.

  (Sorry för mitt meningslösa inlägg. Kände mig bara tvungen att skriva nåt.)

  • P, den dag du får uppleva vinsterna som den här sektorn kan producera från översålda nivåer som dessa kommer du förstå att det var värt att hålla positionen.

   • Det enda jag funderar på är hur jag ska få loss ytterligare kapital för att köpa mer. Bolag som YRI är rena fyndet. De kan mkt väl bli billigare men definitivt köpvärda på dessa nivåer.

    Intressant att notera är att bolag som VIT, NCG, IDM mfl verkar definitivt ha bottnat. The Moneychangers verkar istället rikta sig in på de stora och vinstdrivande bolagen för att ta kontroll över dem. De mindre är redan sänkta och nu återstår de stora drakarna.

    • Om du vill ha ett färskt exempel på hur fort vinsterna kan komma efter en kapitulation, kolla Detour för ett år sedan, dipp till 3 cad, 6 månader senare kostade aktien 15,7 cad.

 2. Jag tänkte tal en Norrlands guld ikväll som tröst, om ni skulle satsa på ett guldbolag vilket skulle ni då lägga era slantar på?

  • Detta är som 2008, spelar inte jättestor roll vad du köper bland de lite större bolagen, när de väl vänder kommer de dra ungefär lika mycket.

   Barrick, Yamana, Kinross t.ex, när reversal väl kommer blir det hundra procent snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s