Du vet att graferna ritas när sånt här inträffar

Se guld- och silvergrafen nedan. Det är omöjligt att två helt olika metaller med helt olika fundamenta når exakt samma stödlinje som sträcker sig tillbaka ca 10 år på exakt samma dag och exakt samma klockslag. Det inträffar inte i en marknad där tusentals aktörer påverkar priset genom sina beslut, en sådan marknad är helt random och den här marknaden är allt annat än random:

xaglong

xaulong

Det finns bara en teori som kan förklara varför detta inträffar: Några få aktörer (antagligen bara en) styr prissättning helt och ritar grafen efter behag. Folk har svårt att acceptera att så är fallet eftersom de tror på en annan teori om prissättningen. Deras teori säger att det vi ser i grafen ovan är omöjligt, medan min teori säger att det är fullt möjligt, ist tom troligt, då det vi ser är ett resultat av en icke-random-prissättning.

Kan du se att graferna ovan är ritade?

Annonser

14 reaktioner på ”Du vet att graferna ritas när sånt här inträffar

 1. Väldigt intressant teori. Man är ju inte ett dugg förvånad över att det manipuleras och det är bara för bedrövligt att det får pågå utan att några få bryr sig. Däremot tror jag att all typ av manipulation förr eller senare slår tillbaka och det med kraft och att när vändningen väl kommer kan det bli en vändning på steroider och att det kommer att få konsekvenser när rikedom flyttas från A till B. Hoppas på en vändningsformation lite tecken på att manipulatörerna håller på att tappa greppet. Lite svansar med högvolym där säljarna börjar tappa kraft.

  • Du skulle kunna göra det t.ex om du anser att råvaruaktierna tack vare fluktuationerna som skapats är mer värda än andra tillgångsklasser. Vissa experter inom området har byggt upp förmögenheter genom att trada råvaror t.ex Rick Rule.

   Du bör inte göra det om du t.ex tror att priserna kommer hållas låga för all framtid.

 2. Ja varför fastnade man i tron på dessa råvaror o bolag. Sicken megamiss att ligga investerad i detta, det måste erkännas, typ 90% back.
  Om o när det vänder uppåt igen härifrån det vet ingen, vi kan säkert fortsätta ner till 10 för silver lika gärna som att det vänder här.
  De som haussar guld o silver har ju hittills haft megafel så varför lyssna till dem nu är frågan.

  • 90% back, det var inte bra, du måste isf lyckats köpa dessa aktier precis på toppen av senaste cykeln 2011, tråkigt, då ser du inget annat än förluster. tre år före den toppen steg många aktier flera tusen procent. Att köpa efter en sådan uppgång måste alltid vara riskfyllt så det kan ju vara en grej att komma ihåg.

   ‘Lyssna på personer som haussar något’, nej lyssna inte på dem, lyssna inte på någon, gör egen DD och ta helt egna beslut därefter.

  • Väldigt tråkigt men samtidigt rätt typiskt. Jag minns IT bubblan sept 1999-mars 2000 (tror jag det var). Visst man köpte innan uppgången (på ren tur skulle jag säga idag) men misstaget var att man rycktes med i masshysterin när t o m tidningarna hade bilagor om IT aktier och oavsett vilka IT aktier man köpte så gick allt upp. Det var bara att blunda och köpa. Tyvärr så förlorade man hela vinsten och mer därtill. Det svåra är när fundamenta är bra och allt talar för en aktie/råvara men sentimentet är kört i botten och ingen vill ens ta råvaror/aktier med tång det är då det svåra att gå mot breda massan och gå på fakta. Det är skitsvårt. En tröstan är att allt som faller kommer också att gå upp men timingen är så viktig.

 3. Ponera att vi nu är i en liknande fas som 70-80 talet o sedan bär det utför under tjugotalet år.
  Från 00-10,11 kraftigt upp sedan neråt i tjugo år eller nåt, inte kul i så fall.
  Vad är egentligen rätt pris för guld o silver, för inte så länge sedan hade vi silver på 4 dollar, varför ska vi upp..

  • ‘varför ska vi upp’

   På sikt: Silver konsumeras, tillgången minskar därför ständigt, samtidigt ökar penningmängderna i världen fort och priser på tillgångar som finns i begränsade mängder måste anpassas uppåt därefter.

   “The supply/demand set up in silver, which has evolved over an incredibly long period of time, has been one continuous process promising to culminate in an explosion in price at some point. Quite simply, we are rapidly approaching that defining moment when there just won’t be enough physical material to go around at anything but rapidly escalating prices. Those escalating prices will encourage and drive others, including industrial consumers, to enter what should become a buying frenzy. Superimpose upon that the sudden destruction of a decades-old downward price manipulation and you have all the necessary ingredients for a price event that will be referred to forever.” – Ted Butler

  • Jag hörde om någon som helt sonika delade mängden guld med givet antal dollar, och fick en siffra. Jag vet inte hur korrekt det är, eller kanske snarare, hur korrekt det låter sig göras. Sen har silvret historiskt varit en tion- till en sextondel av guldet.

 4. Bloggaren Dan Norcini postade i slutet av förra veckan en inte alltför angenäm observation om tidigare falska trippelbottnar i guldpriset. Det är som sagt endast en observation.

  • Väldigt ren och fin bild. Tycker dock att han/hon gör ett litet tekniskt misstag på denna bild. Tidigare så klassades det som en trippelbotten och en trippeltop och en break från något håll så är förväntningarna rangen dvs runt $300. Och med facit i hand så kan man se att den tappade runt $300 (som bilden visar).

   Denna gång så är det egentligen en triangel och ingen range eller en riktig trippelbotten, detta kunde man se baserat på att topparna blev lägre och lägre. Det korrekta förväntade negången baserat på teknisk analys blir $320/2 = $160.

   Och för det som gillar EWTså är detta våg nummer 5 vilket är den sista vågen innan trendvändning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s