Saker som kan vara av intresse

Annonser

5 reaktioner på ”Saker som kan vara av intresse

 1. Du borde ta med denna:
  http://business.financialpost.com/2014/11/21/sell-signals-from-eric-sprott/#__federated=1

  Varför säljer miljardären? Behöver han lite fikapengar? Vill han ”diversifiera” sin portfölj eller köpa en ny sommarstuga.
  Värt att notera att han enligt artikeln vid fler än ett tillfälle sålt innan det gått ner kraftigt.

  Nåja, det är säkert bara ett underligt sammanträffande och precis som artikeln säger så sålde han andelar i sin egen ETF (med äkta fysiskt innehav)bara för att köpa fler aktier i silverbolag som tycks ha större hävstång än hans egen ETF.

  Om det är så att han säljer medan han rekar köp på KWN och andra hysteriska domedagssiter och via alla sina kända anställda så är det skottpengar på honom. Med tanke på hans position på och kontakter i marknaden så måste han vetat om att denna sättning skulle komma och därför sålt för att fylla på billigare. Flera gånger dessutom. Det finns ingen annan förklaring. Många aktörer och analytiker (inkl goldbugs) har pekat på Sprotts position och påverkan på marknaden.

  • Framgår av artikeln att tidigare försäljningar använts till att öka i PM-bolagen eftersom han tror de kommer stiga snabbare vid en vändning. Baserat på det kan man utgå från att han gör detsamma nu då de blivit betydligt billigare sedan dess.

   • Du upprepade bara det jag skrev och det som står i artikeln.
    Det som är intressant är inte att han sålde fysiskt (via ETF) för att köpa aktier, utan att hans försäljningar efterföljdes av kraftiga ras, SAMTIDIGT som han och hans kumpaner tokrekar köp! Det är just det som är intressant! Det innebär endast att även han är en insider och vet när rasen kommer.
    Jag tycker det är vidrigt att han rekar köp när han mycket väl vet vad som kommer att ske! I detta hänseende är han inte mycket bättre än Goldman Sachs!
    Det är bara synd att alla i goldcommunityn betraktar honom som nästan helig.

    • I ett ras vill de knappast hålla det som faller mest vid ett ras, dvs de aktier som Sprott äger och ökade i. Ser inte hur detta skulle kunna vara del av en stor konspiration då Sprott själva är de som förlorat mest på hur de agerat, de som köpte det fysiska var de som vann.

    • Återigen, problemet är inte att han säljer utan att han TOKREKAR KÖP NÄR HAN SJÄLV SÄLJER!
     Om han nu var dem helylle-killen som värnar om alla som kämpar i det dagliga livet (ja, det är bilden som han har och som bl.a. Rule låtit ge sken av) så borde han gå ut med det och varna folk.

     Det han gjort är ohederligt och omoraliskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s