Extremt mycket underliggande värde i Guldaktierna

Dags för en liten uppdatering ang guldaktierna, min syn har inte förändrats något sedan toppen 2011, jag ansåg att de var den mest attraktiva tillgången då och gör det fortfarande eftersom de fallit med 70 procent sedan dess. Vad som skiljer nu från då är att situationen blivit ännu mer extrem, lufttillgångar har ökat ännu mer i värde, dvs felallokeringsbubblan har vuxit sig ännu större. Jag definierar felallokeringens storlek med hur skev värderingen mellan verkliga tillgångar och luft är:

De som investerat i bubblan har tagit ett kortsiktigt bra beslut och de som valt att investera i verkliga tillgångar, dvs jag, har fått sig en käftsmäll.

Guldaktierna just nu: Det går att köpa kvalitativt guld (guld som är ekonomiskt att bryta) i marken för under $5/oz samtidigt som guldpriset står i $1220/oz. Du behöver inte ha höga förståndsgåvor för att förstå att det är billigt. Imo är detta något vi aldrig kommer att få se igen, felallokering är på sin peak och vi kommer härifrån börja se köpkraft strömma i motsatt riktning och det räcker med väldigt små mängder för att hela sektorn ska explodera högre.

HUI/SPX:

6 reaktioner på ”Extremt mycket underliggande värde i Guldaktierna

    • Nope, inte vad jag kan komma på. Även om fynd gjorts har det inte funnits pengar att borra tillräckligt för att avgöra storleken på fyndet.

  1. Problemet med guldaktier som jag ser det är att de har presterat sämre än guld alltid på längre sikt (ända sedan 70-talet).
    Själva poängen med guld är att man vill ha likvida medel utan risk. Aktier är alltid en risk. Så när stormen kommer vill nog de flesta hellre ha guld än ”papper på guld” som ju aktier är.

    • Just därför man måste trade:a dem som Rick Rule gör och välja mindre bolag med stora tillgångar. Utan tvekan det bästa sättet att bygga en förmögenhet, guld är statiskt, juniorerna är hävstången och där vinsterna kommer att göras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s