Bostadsbubblan, vilka är skyldiga

Vi är nu i slutprocessen av bostadsbubblan där diverse politiker och andra personer i höga poster som varit med och aktivt skapat den svenska bostadsbubblan går ut och varnar för att det kan komma en krasch. Det handlar om att peka finger, ”titta, det är deras fel”. En process som nationalekonomen Richard Werner sett i samtliga länder som haft större krascher på bostadsmarknaden. Ingves varnar för skuldsättningen var och varannan vecka, och för någon dag sedan var självaste Anders Borg ute och varnade för att bostadsbubblan kommer krascha: Smällen kommer där du minst anar

Men vi vet att det är just dessa personer som varit med och byggt bubblan genom att låta privata banker skapa obegränsade mängder pengar genom ett statligt monopol uppbackat av våld. Bubblan skapades inte i år, den skapades genom 20 år av ohållbar falskmyntning. Yttersta ansvar för bubblan har Riksbanken med Ingves i spetsen, som genom sitt monopol låtit banker syssla med vad som för andra är straffbart, att skapa pengar ur intet. Men Borg har också ett stort ansvar då han är en av de som sket i rätta till situationen.

Vi måste peka fingret åt rätt håll när bubblan väl spricker så att dessa personer får stå till svars, Ingves, Borg, Reinfeldt, alliansen, Göran Persson mfl. Dessa är ytterst skyldiga för att ha skapat den största bubblan någonsin i Sverige och kommande depression. Men självklart är vi alla skyldiga, alla som levt under dessa 20 år utan att ifrågasätta systemet, politiker är som alla oss andra, de gör vad de får betalt för att göra och när bankerna väl kan skapa obegränsade pengar kan de få politikerna att göra precis som de behagar, de kommer inte längre lyssna på vad befolkningen, de som röstar på dem säger.

Mer om hur dessa obalanser skapades:

The biggest bubble ever, the money bubble [Part 1]

Annonser

8 reaktioner på ”Bostadsbubblan, vilka är skyldiga

 1. Som princip finns det INGET bekymmer i världen som ej är skapat av den s k marknaden = pengarna – som samhällstärande används av de stora finansiella aktörerna.

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp – som jag ser det.

  ÖVERFLÖD AV PENGAR MEN I FEL HÄNDER 😥

  ”När en regering är beroende av bankirer för pengarna, är det bankirerna och inte ledarna för regeringen som kontrollerar situationen, eftersom den hand som ger är ovanför handen som tar. Pengar har inget fosterland, finansiärer är utan patriotism och utan anständighet. Deras enda syfte är vinst.” – sagt av Napoleon Bonaparte 1815.

  Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

  NU ÄNTLIGEN ! ! !

  Publicerat den 2 april 2015 i Veckans Affärer:

  ”En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet.”

  – slut citat härifrån http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

  Blir Sverige land nummer två ? ! ?

  Om hur det kan realiseras här https://josefboberg.wordpress.com/2015/02/17/luft-att-andas-och-pengar-att-bruka-finns-det-i-overflod-av/

 2. Bra skrivet och japp, peka finger är vad de sysslar med. Och, som du skriver går skulden långt tillbaka. Göran ”Den som är satt i skuld är inte fri” Persson är en person vars ”egendom” borde tas ifrån honom och han bör sättas i fängelse.

  Men man kan gå längre tillbaka än så. Åsbrink som iscensatte Novemberrevolutionen 1985 (och belönades med ett jobb på Goldman Sachs) är en annan. Feldt kan inte komma undan med att han inget fattade (fast det är möjligt att han inget fattade – när nationalekonomer inte har pengar, skulder eller banker i sina modeller – hur fan ska de då kunna ha en aning om vad de sysslar med)

  Sedan har vi, som du skrev Borg, Ingves Sundström, Östros etc och hela den nutida högen av parasiter.

  Så behovet av syndabockar är enormt. Därför har de sett till att Sverige fått in en massa invandrare som vi behandlar riktigt djävla illa. När skiten går åt helvete är det meningen att de ska ta skulden. Vi får inte falla in i parasiterans uppriggade fälla och sparka på invandrarna (det är ju för fan bara invandrarna som har riktiga jobb – kolla sjukvården etc – vi svenska tar glass”jobben” som egentligen inte är några jobb alls – det innefattar mig).

  Din blogg kommer efterträda Cornus som Sveriges största finansblogg. Cornus tid är snart förbi. På¨sista tiden har han skrivit om mikrovågsugnar och allt möjligt – det märks att hans läsare tappat förtroendet för honom och jag ger mig fan på att han skriver sina egna kommentarer.

  • Michael, det är vidrigt, och folk klagar över korruptionen i Ryssland, Sverige är ett av det mest korrupta länderna i världen. Visst, vi har en disciplinerad arbetarklass som gör vad de blir tillsagda och betalar sin skatt, men politikerna och de uberrika styr allt ungefär som en stor maffiaorganisation. De har alla vapen, vi lyder, that’s it, det är det som din blogg så tydligt visar och därför den är så viktig.

   Jag tycker Cornu fyller en viktig funktion, han har ju efter mycket kritik slutat babbla om att banker inte skapar pengar längre, det gäller bara att hålla honom i styr 😀 vilket vi gjort ett bra jobb med.

   Din och min blogg kommer ev bli stora den dag folk börjar bry sig om saker som faktiskt påverkar deras liv, men det är nog en del år framåt. Tycker det påminner lite om Alex Jones tidigt 2000-tal, ingen brydde sig om vad han sa, idag är infowars en av de största nyhetssidorna i världen.

   • Cornucopia har en pinsamt naiv syn på geostrategiska frågor och säkerhetspolitik, ett sjukligt rysshat, ett semiperverst militärintresse och en grotesk övertro på sin egen analysförmåga. Jag har slutat läsa hans blogg helt, tycker att det mesta han skriver är trevligt förpackad skit.

    Gällande att ta ifrån bankerna makten att skapa pengar; visst det är säkert bra, men tror ni verkligen att att allt kommer bli frid och fröjd när makten istället flyttas till våra korrupta psykopatpolitiker? Jag tvivlar.

    • Nej, jag har aldrig sett detta som en lösning, men har påpekat att det vore mer logiskt att staten som har monopol på att skapa pengar gör det själv. Vad ser du som en lösning Grendel? Kryptovalutor? Åtminstone mer fair, men allt kommer inte att bli frid och fröjd. Åtminstone inte för de som är så beroende av nuvarande system som omfördelar köpkraft genom falskmyntning. Vi har aldrig sett så mycket köpkraft tillgänglig för så många olämpliga personer. Felinvesteringsbubblan är större än de flesta kan föreställa sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s