Skuldslavsystemet & Bostadsbubblan

Vi har i Sverige två klasser, en klass som skapar alla pengar i cirkulation och resten. Efterfrågan på pengar är alltid större än tillgången, därför är vi helt beroende av den klass som skapar penningmängden. Genom artificiell brist (lågkonjunktur) eller överflöd (högkonjunktur) på pengar skapas konjunkturcykeln eftersom mängden pengar avgör transaktionsvolymen i ekonomin.

Den penningskapande klassen skapar pengar genom sitt monopol i betalningsystemet som staten skapat, ensamrätten i betalningssystemet och tillgången på obegränsade mängder räntefria digitala kontanter från Riksbanken gör att vi som är beroende av betalningssystemet inte längre kan skilja på verkliga insättningar hos banker eller falska sådana. Det är en modern falskmyntningsprocess.

När en av monopolbankerna ger ett lån skapar den en deposition ur intet, en falsk insättning, denna falska insättning lånas ut och penningmängden ökar med lånesumman (källa SCB finansmarknadsstatistik, Bank of England)

Med mer pengar i ekonomin ökar transaktionsvolymen och detta måste alltid leda till lägre köpkraft per valutaenhet, detta kan t.ex synas i prisökningar i olika tillgångsslag. Var köpkraften minskar mest beror på hur pengarna som skapas allokeras. I Sverige har majoriteten (ca 90 procent) de påhittade pengarna allokerats på bostadsmarknaden, det är anledningen till att det numera tar mer än en livstids besparingar att köpa en bostad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s