Svenska banker skapar nästan 1 miljard kronor VARJE DAG!

Cornucopia & DI.se skriver om SCBs senaste siffror för penningmängdens  tillväxt, eller som de kallar det, ”skuldökningen” (skuldmängden är penningmängden i verkligheten enligt både SCB, IMF och BOE, tex), senaste månaden skapade bankerna nära 28 miljarder valutaenheter ur tomma intet, dvs närmare 1 MILJARD VARJE DAG:

Hushållens skuldbubbla fortsätter pumpas upp allt snabbare

Hushållens skulder till bankerna är nu 3 159 294 MSEK enligt SCB:s senaste finansmarknadsstatistik. Det inkluderar exempelvis inte studieskulder eller skulder till staten, utan bara till själva bankväsendet (MFI). Ökningen den senaste månaden är 27 761 MSEK, vilket är den näst högsta ökningen en enskild månad sedan december 2006.

Ledare: Politikerna måste ta ansvar för lånefesten

Svenska folkets bostadslån ökade med 7,4 procent mellan juni i fjol och juni i år. Har bostadsinflationen och skuldtillväxten ingen ände?

Så här ser vi att den verkliga inflationen, dvs utspädningen av penningmängden är 7,4 procent/år, samtidigt som den påhittade KPI-inflationssiffran säger att inflationen är NEGATIV! Inget annat än ett stort skämt. Det är självklart pga alla dessa falska pengar som bostadspriserna skjuter i höjden, alla med någon form av förståndsgåvor kan se detta.

Hur länge till ska bankerna få fortsätta att skapa pengar UR INTET? Hur länge till ska politiker, och centralbankirer ignorera detta faktum?

Annonser

5 reaktioner på ”Svenska banker skapar nästan 1 miljard kronor VARJE DAG!

  1. Är det inte så att bostadspriserna inte ingår i inflationsmåttet/KPI, men att bolåneutgifter gör det? Dvs, när bostadspriserna rusar med flera hundra procent pga extremlåga och sjunkande räntor, så visar inflationsmåttet negativ inflation. Hyfsat problematiskt om nu bostäderna är den största utgiften för svenskar och majoriteten av alla nya pengar flödar in i bostäder.

  2. Cornucopia är en märklig figur, han har vissa poänger men jag har slutat läsa hans blogg pga hans arroganta stil, patologiska rysshat och politiska korrekthet. Allt som lille Lasse ännu inte känner till är konspirationsteorier och alla som är det minsta bevandrade i geostrategiska frågor är ”putin-troll”; Lars är en väldigt liten människa med en väldigt stor mun och ett ego som är lika känsligt som det är överdimensionerat. Det är frestande att gå in och läsa ibland, men som man brukar säga – ”dont feed the trolls”

  3. Problemet är att banker får skapa pengar ur intet och genom den makt kan hyperinflatera penningmängden, effekten av det blir t.ex skenande huspriser i takt med att pengarna förlorar sitt värde, keep it simple.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s