Sverige står inför en planerad kollaps

Inte en sådan kollaps där vi går tillbaka till stenåldern, bara en ekonomisk kollaps, en kreditkontraktion men konkurser, hög arbetslöshet och maktcentralisering. Det är vad som väntar. Den svenska eliten (de som skapar alla pengar ur intet) har svenska folket i schack matt och kan när som helst trycka på detonatorn.

Hur lyckades de? Well… har man tillgång till obegränsade mängder köpkraft är det inte jättesvårt, i det här fallet har de låst in befolkningen i en omöjlig skuldbubbla. Då de själva skapar konjunkturcykeln genom sina penningmaskiner kan de när som helst försätta landet i en lågkonjunktur där landet går från ett tillstånd av för mycket pengar (högkonjunktur), till ett tillstånd med för lite pengar (lågkonjunktur).

När tillfället känns rätt kommer de att sluta skapa pengar, det leder direkt till lägre ekonomisk aktivitet (eftersom nya pengar bankerna skapar direkt används till ekonomiska transaktioner som direkt eller indirekt driver BNP). Med mindre pengar, lägre transaktionsvolym, så måste företagens inkomster och befolkningens löner sjunka. Summan blir en lägre kreditvärdighet för landet.

Tillgångspriser (som t.ex huspriser) börjar falla för att anpassa sig till vad befolkningen klarar av att betala, då bara några få längre har råd att köpa en bostad för egna pengar kommer väldigt få kunna köpa bostäder och en prisjustering måste därför ske. Detta leder till att bankernas balansräkningar plötsligt innehåller fordringar som riskerar att bli värdelösa (eftersom det som kunderna pantsatt lånen med är värda mindre än lånen).

Bankerna kommer att räddas, Riskbanken har redan börjat pumpa in gratis pengar till de svenska storbankerna, de som skapade bubblan. De som inte kommer räddas är svenska folket, som är hopplöst skuldsatt till det privata banksystemet, precis enligt den stora planen. Det är vad Sverige nu står inför, en kollaps av det svenska bankssystemet, en planerad sådan. Allt detta har varit planerat sedan väldigt länge tillbaka. Målet är som tidigare nämnts: Maktcentralisering.

12 reaktioner på ”Sverige står inför en planerad kollaps

  • https://dave1bs.wordpress.com/2015/12/12/infor-den-ofrankomliga-svenska-bankkraschen-reminder/

   Nr 1: Äg inga aktier på svenska börsen eftersom den kommer att krascha oavsett vad som händer i resten av världen.

   Nr 2: Hedga portföljen med negativa positioner i banker och försäkringsbolag som har exponering mot bostadslånen. Försäkringsbolaget Fannie Mae föll vid USA:s bankkrasch från 70 till några cent på mindre än ett år, de som hade negativa positioner där tjänade väldigt mycket pengar.

   Nr 3: Äg tillgångar som behåller sitt värde under kraschen, t.ex guld, silver (kanske även bitcoin?).

   Nr 4: Äg likvida tillgångar som t.ex fordringar på svenska kronor på vanligt bankkonto som omfattas av insättningsgarantin. Dessa används till att köpa aktier efter kraschen.

   Nr 5: Äg aktier utomlands i bolag som inte påverkas av svenska banker.

   • Med andra ord ex Swedbank och Handelsbanken. Kan även vara intressant med nischbankerna med exponering mot konsumentkrediter.

 1. Det är inte så bara med ekonomisk kollaps, slår hårt mot privatpersoner när insättningsgarantier i storbankerna inte gäller vid kris, får vi en rejäl krasch så kan dom tillämpa den åtgärden, men var nivån ligger för att banken ska få ta pension och sparpengar vet jag inte. Men vad jag förstått är det bara våra största banker som har ett sånt avtal.
  Sen lite offtopic men som har väldigt stor betydelse för våran ekonomi. Det är ryktena om att Kina och Ryssland dumpar dollarn, vad får det för påverkan på världsekonomin då när dollarn dyker, för dom kan ju omöjligt hålla uppe dollarn länge kan tyckas.
  Förstå våra större företag som handlar i dollar…skrämmande!!!!

  • Riksbanken garanterar att bankernas falska insättningar kan växlas mot kontanter. 100% garanterat, går under mandatet ”ekonomisk stabilitet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s