Stefan Ingves förstör Sverige (medvetet?)

“Those that create and issue the money and credit, direct the policies of government and hold in their hands the destiny of the people.” Richard McKenna, former president of the Midlands Bank of England

Den här mannen, Sveriges Riksbankschef, är farligare än någon annan i det här landet just nu. Han har, genom att låta några få svenska storbanker skapa obegränsade mängder pengar skapat de största obalanserna någonsin skådade i Sverige, något som hade varit omöjligt om Riksbanken ej velat se detta utfall.

Det får antas vara en medveten strategi, för ingen kan bli förvånad över att obalanserna uppstått när Riksbanken låtit privata banker helt styra penningmängden i Sverige. Dessa penningskapande banker har, med Ingves hjälp, skapat ca 1 miljard nya kronor varje bankdag i över 20 år. Resultat: Skulderna ökat ca fyra gånger så fort som möjligheten att sköta lånen (BNP & löner), definitionen av en ohållbar skuldbubbla.

Så mycket pengar har gjort att svenska folkets köpkraft totalt kollapsat och gjort att de, för att ha någonstans att bo, måste låna mer och mer från dessa banker som simpelt skapar mer låtsaspengar ur intet varje gång nytt lån beviljas, som i sin tur driver upp priserna ännu mer. En treåring kan se att detta samband leder till skenande skuldsättning.

Problemet är INTE att svenskarna lånat för mycket, problemet ÄR att det finns en aktör som kan låna ut obegränsade mängder pengar, eftersom pengarna skapas ur intet utan kostnad. Självklart kommer skulderna skena när ett lands valuta kollapsar i värde.

Men Stefan Ingves verkar ha som mål att blåsa upp en bubbla så stor att det inte går att ta oss ur den lågkonjunktur som följer, för han har som så många andra centralbanker ett helt annat mål än att uppfylla de mandat som satts (t.ex ekonomisk stabilitet). Svenska centralbankens mål är ist ”structural reform”, eller att omforma det ekonomiska landskapet i en riktning med globalisternas agenda (en världsvaluta, en centralbank, maktcentralisering)

Om Stefan verkligen hade velat motverka kollapsen som väntar (vilket han påstår i den här intervjun på Di.se idag: http://www.di.se/artiklar/2016/6/1/ingves-staller-hardare-krav-pa-bankerna/), varför har han då i så många år gjort exakt det som nu leder till det som komma skall. Ja du har nu svaret på den frågan. Lågkonjunktur är målet, och den är specifik designad för att försvaga medelklassen som möjliggör mer maktcentralisering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s